Opet otkazan INmusic. Kupcima ulaznica neće vratiti novac ni za prošlu godinu, moraju čekati do 2022.

Novi datumi održavanja INmusic festivala najavljeni su od 20. do 22. lipnja 2022. godine

FOTO: Julien Duval/INmusic

Jubilarno izdanje 15. INmusic festivala neće se održati ni u lipnju 2021. godine, priopćili su u ponedjeljak organizatori koji zbog pandemije koronavirusa već drugi put zaredom odlučuju odgoditi festival za iduću godinu.

Novi datumi održavanja INmusic festivala najavljeni su od 20. do 22. lipnja 2022. godine, a festivalski kamp bit će otvoren za posjetitelje festivala od 17. do 24. lipnja 2022. godine.

Lani nisu vraćali novac za već kupljene ulaznice

“Usprkos optimizmu koje je donijelo otkriće više vrsta cjepiva protiv covida-19 krajem 2020. te najave plana procjepljivanja svjetskog stanovništva u prvim mjesecima 2021., borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja”, kazali su organizatori INmusica. Podsjećaju da ulaznice kupljene za 15. izdanje festivala i prateći kamp ostaju važeće za nove datume održavanja INmusica.

“Novi datumi održavanja INmusic festivala #15 biti će od 20. do 22. lipnja 2022. godine, a festivalski kamp će ugostiti posjetitelje 15. INmusic festivala od 17. do 24. lipnja 2022. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja INmusic festivala #15”, kažu na stranici festivala. Prošlogodišnje izdanje INmusic festivala također je odgođeno zbog pandemije koronavirusa, a već kupljene ulaznice vrijedile su za ovogodišnji termin. Kupci ulaznica su još prošle godine bili masovno ogorčeni jer im njihov novac nije vraćen, iz udruge potrošača izjavljivali su kako nije u redu tjerati građane da ih kreditiraju i slično, no organizatori nisu posustajali, a građani će ih očito kreditirati još jednu godinu.

Godinu proveli u traženju načina da se festival održi

Iz organizacije festivala, ističu da su proteklu godinu proveli u razmjeni informacija i traženju načina kako da velika glazbena događanja što prije zažive. Ipak, dodaju da optimizam i solidarnost koja je poveznica europske festivalske obitelji, nažalost još uvijek nije dorasla upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja.

“Organizacija festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odgodi dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima. S obzirom na to da je u pitanju iznimno zahtjevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahtjeva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumijevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe”, navode u objavi.