Oscara je dobio i Kobe Bryant, nekadašnja NBA zvijezda; predlažemo da pogledate njegov kratki animirani film

Kobe je producirao animirani film nastao prema njegovom oproštajnom pismu od svijeta košarke

FOTO: YouTube

Kobe Bryant je na nedjeljnoj dodjeli Oscara svojim filmom Dear Basketball osvojio zlatni kipić za najbolji kratkometražni animirani film. Time je postao prvi sportaš dosad koji se osim sportskim trofejima može pohvaliti i najprestižnijom filmskom nagradom.

U svojoj dvadeset godina dugoj karijeri u kojoj je igrao za Los Angeles Lakerse, ostvario je svu silu sportskih dostignuća i priznanja. Cijeli popis bio bi predug, no sasvim je dovoljno istaknuti da je s Lakersima čak pet puta osvajao NBA naslov.

Oproštajno pismo pretočeno u emotivan filmić

Svoju zahvalnost na svemu što mu je košarka pružila sročio je u oproštajno pismo kad je 2016. odlučio da će to biti njegova zadnja godina na parketu. Dear Basketball je animirani film nastao upravo prema tom oproštajnom pismu, u kojem sumira cijelu karijeru i zahvalnost na svemu što mu je košarka značila i omogućila.

Kobe je ujedno producent i narator animiranog filma, u kojem on sam iščitava svoje pismo na emotivan način, ali lišen pretjerane patetike. Film je snimljen interesantnom tehnikom animiranih crteža većinom nastalih olovkom, a za režiju je zaslužan Glen Keane koji je s Bryantom podijelio Oscara.

Posebna zahvala Johnu Williamsu na glazbi

“Ne mogu vjerovati da je ovo moguće. Od nas košarkaša se očekuje da šutimo i driblamo. Drago mi je da ipak radimo malo više od toga”, rekao je Bryant u svojem govoru, u kojem se osim svojoj obitelji zahvalio i velikom Johnu Williamsu na glazbi koju je skladao za kratki film.

Film u trajanju od svega četiri minute na intiman način opisuje Bryantovu karijeru, a u cijelosti ga možete pogledati niže:

https://www.youtube.com/watch?v=0sRxz5GF3Yo