Otišao je i glumac Marko Nikolić, čuveni tata iz Boljeg života

Umro je u Beogradu u 73. godini, u kultnoj seriji glumio je Gigu Popadića

FOTO: screenshot/YouTube

U Beogradu je u 73. godini u srijedu preminuo poznati televizijski, kazališni i filmski glumac Marko Nikolić, objavili su beogradski mediji. Nikolićev odlazak u srijedu navečer diskretno je na društvenim mrežama objavila njegova kćer, također glumica, Mina Nikolić, postavljajući na Facebooku svoju novu profilnu fotografiju na kojoj je s ocem, te godine njegovog rođenja i smrti – 1946-2019.

Marko Nikolić preminuo je u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara”, a mediji su prethodnih mjeseci povremeno objavljivali informacije da se glumac nosi s teškom bolešću. Mnogi stanovnici Beograda često su Nikolića viđali u gradskom prijevozu, kojim je odlazio i na kemoterapije na onkološki odjel beogradskog Kliničkog centra.

“Naviknut sam na gradski prijevoz, ja sam stara mušterija još od studentskih dana…Išao sam stalno na onkologiju…sad idem samo jednom u šest mjeseci“, rekao je Nikolić u jednom od posljednjih televizijskih intervjua za TV Prva.

Voljeni Giga Popadić

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 1946. godine, glumu je diplomirao na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, a najveći dio kazališne karijere – od 1970. godine, proveo je kao član Narodnog pozorišta u Beogradu.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji „Bolji život“ Televizije Beograd koja je višestruko emitirana i reprizirana i na televizijskim postajama u regiji. Lik Dragiše Gige Popadića, glave obitelji iz te kultne televizijske serije, ostao mu je kao trajni glumački nadimak – Giga Moravac.

Bogata karijera i hrpa nagrada

Među brojnim Nikolićevim ulogama su glavne uloge u serijama “Karađorđe” i “Vuk Karadžić”, te u filmovima “Bit će skoro propast svijeta”, “Divlje godine”, “Djevojački most”, “Užička republika”, “Boško Buha”, “Petrijin vijenac”, “Veliki transport”, “Quo vadis”, “Montevideo, Bog te video” i drugim.

Marko Nikolić dobitnik je nagrade “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos glumačkoj umjetnosti, te više drugih priznanja.