Ova dva brata su izdali Bibliju u kojoj su Boga zamijenili Kanyeom Westom

U ovoj verziji Biblije, poznati reper je zaslužan za stvaranje neba, zemlje i svjetlosti

Sljedbenici Kanye Westa koji su u potrazi za duhovnim vodstvom i prosvjetljenjem sad imaju novi sveti tekst iz kojeg mogu crpiti inspiraciju. “The Book of Yeezus” je adaptirana verzija Biblije u kojoj je svako spominjanje Boga zamijenjeno imenom – Kanye West.

Tekst je zapravo prerađena Knjiga Postanka, prva knjiga Staroga zavjeta. No dok u originalnoj verziji stoji: “U početku stvori Bog nebo i zemlju”, ovdje je to postignuće pripisano Kanyeu. Kao što možete pretpostaviti, Kanye je taj koji je rekao i “Neka bude svjetlost! I bi svjetlost”.

Kako bi Biblija izgledala da je nastala danas

Ovu knjigu su osmislila i izdala tri brata iz Amerike, a možete je naručiti online po cijeni od 13 funti. Prema njihovim riječima, cilj ovog teksta nije bio izrugivanje niti slavljenje poznatog repera, već samo prikazivanje mogućnosti kako bi Biblija mogla izgledati da je nastala u moderno doba.

“Svaka generacija slavi neku superzvijezdu koja ih onda prati kroz njihovu evoluciju i na kraju sudjeluje u oblikovanju njihova identiteta. Takve ikone u prošlosti su bili Frank Sinatra, Marilyn Monroe, John Lennon i Michael Jackson. Za ovu generaciju Kanye West nije samo najveći spektakl, već i svojevrsni duhovni vođa”, napisali su u zajedničkoj izjavi.