Ova dva videa će vam pokazati zašto je David Fincher najvažniji režiser danas

Počeo je s bizarnim reklamama, a danas osvaja najprestižnije nagrade

FOTO: YouTube

David Fincher jedan je od najmoćnijih režisera koji danas rade u Hollywoodu. Radio je sve, od horora do trilera, no u svim filmovima je jedna konstanta – taj čovjek ima nevjerojatno prepoznatljiv stil. Svaki njegov film ostat će zapamćen kao remedjelo, ali je li oduvijek bilo tako? Naime, prvi film mu je bio Alien 3. Za koji će vas svi uvjeravati da je loš. Ali pogledajte ga opet i vjerujte mi, genijalan je.

No što je s ostatkom njegovog ranog rada? Srećom, naletio sam na fenomenalanu video seriju koju je napravio Raccord kolektiv, posvećenu isključivo režiserima. Pola sata su posvetili Fincherovim ranim radovima, kao što su bizarne reklame u kojima fetusi puše, spotovi za Rick Springfielda, i, naravno, Alien 3. Baš kao što čitanjem prvog romana nekog autora možete saznati puno toga o piscu, tako i gleadnjem ranih radova možete vidjeti naznake genijalnosti koja će se pojaviti kasnije.

Kao da pola sata nije bilo dovoljno. Skupili su još dvadeset minuta reklama koje su Finchera doveli do filma ‘Se7en’ s kojim je ušao u poptunu legendu. Pogledajte oba, vjerujte mi.