Ova izložba donosi dosad neviđene fotografije brojnih američkih zvijezda

Lynn Goldsmith svojim objektivom je zabilježila je pop kulturu posljednjih 40 godina

FOTO: Lynn Goldsmith/Morrison Hotel Gallery

Od Brucea Springsteena u dućanu punom automobilskih felgi pa sve do mladog Michaela Jacksona na krovu nebodera, fotografkinja Lynn Goldsmith je svjedočila brojnim legendarnim trenucima pop kulture i sve ih je zabilježila svojim objektivom.

Goldsmith je tako ovjekovječila članove grupe U2 dok su pod kišobranima šetali uz paradu povodom Dana Zahvalnosti u New Yorku, mladog Marka Wahlberga golog do struka i naslonjenog na rasvjetni stup, te golobradog Matta Dillona u vagonu podzemne željeznice. Lista njenih sjajnih fotografija je beskonačna, a popis poznatih ljudi koji se na njima pojavljuju više nego impresivan.

Danas se u New Yorku otvara njena izložba pod nazivom “Streets of NYC” na kojoj su izložene fotografije nastale u dugačkom periodu od 1973. pa sve do 2013. Većina tih potreta je nastala nakon službenih snimanja u studiju, kad bi Goldsmith nagovorila svoje klijente da se fotkaju u nekim neformalnijim situacijama. Na taj način dobila je fotografije koje daju intiman, a često i ranjiv prikaz nekih od najvećih svjetskih zvijezda.

Radovi ove fotografkinje objavljivani su u američkim časopisima kao što su Life, Newsweek, Time, Rolling Stone, Interview, People i Sports Illustrated. Selekciju fotografija s nove izložbe sad možete pogledati u našoj galeriji.

Ova izložba donosi dosad neviđene fotografije brojnih američkih zvijezda