Ovaj dokumentarac o legendarnom skeč šou će definirati cijelu povijest komedije

Film o 'Saturday Night Live' svoju premijeru doživjeti će na Tribeca film festivalu

Sve je spremno za premijeru dokumentarnog filma “Live From New York!” koja će se odigrati ovog mjeseca na Tribeca film festivalu. Ovaj dokumentarac bavi se institucijom TV komedije u Americi, emisijom “Saturday Night Live”.

Redatelj filma Bao Nguyen i producenti JL Pomeroy i Tom Broecker su odlučili da ne žele u svom filmu ne žele na klasičan način samo prikazati povijest ove emisije, već su kroz duži vremenski period snimili veliki broj intervjua sa bivšim i sadašnjim glumcima SNL-a, a to su upotpunili arhivskim snimkama i dosad neviđenim materijalima. Za taj pristup su se odlučili jer im je cilj pokazati kako je SNL stvorio jedinstveno mjesto za sebe u svijetu komedije. Chevy Chase, Laraine Newman, John Goodman, Tina Fey, Candice Bergen, Chris Rock, Amy Poehler i Alec Baldwin su samo neki od veterana koji se pojavljuju u filmu.

40 godina emitiranja

To je komedija bazirana na skečevima, ali je istovremeno i show koji reflektira ono što se zbiva u društvu oko nas. Ovaj dokumentarac progovara o povijesti i pop kulturi moderne Amerike, te kako SNL utječe na njih i obrnuto”, izjavo je Pomeroy.

“Saturday Night Live je nedavno obilježio 40. godišnjicu emitiranja na NBC-u. Lorne Michaels je Idejni začetnik i čovjek koji još uvijek radi u produkciji ove emisije, koja do danas broji 782 epizode i jedna je od najdugovječnijih TV emisija u američkoj povijesti. Format SNL-a je rekreiran u više zemalja svijeta – od Kanade, Španjolske i Italije pa sve do Brazila, Japana i Južne Koreje. Kroz desetljeća emitiranja, SNL je prikupio čitav niz nagrada: 36 Emmya, 2 Peabodya, 3 nagrade Writers Guild of America, itd. 2007. godine magazin TIME ih je uvrstio u 100 najboljih TV emisija svih vremena.