Ove godine u kina stiže nekoliko dosta uzbudljivih filmskih nastavaka i remakeova, napravili smo pregled

Traileri za sve nastavke kino hitova do kraja 2017.

FOTO: YouTube

Koliko nas nastavaka popularnih filmova očekuje do kraja godine? Teško je prebrojati, ali skupili smo dosad objavljene trailere na jednom mjestu. Kritičari već godinama tvrde da Hollywoodu manjka novih ideja, pa nastavci ili nove verzije starih hitova filmskim kompanijama izgledaju kao sigurna investicija.

Ovdje smo napravili malu selekciju trailera za nastavke hitova koji su trenutno dostupni, no to ipak nisu svi nastavci koji izlaze do kraja 2017. Osim ovih koje možete vidjeti u nastavku, čeka nas još jedan Star Wars film, još jedna Slagalica strave, dva nastavka Bad Moms, a tu je i reboot Jumanjija, s podnaslovom Welcome to the Jungle.

1. Ghost in the Shell

Riječ je o filmskoj verziji popularnog animea iz 1995., a u glavnoj ulozi pojavljuje se Scarlett Johansson. Film je već uzrokovao malo kontroverzi jer je Johannson bjelkinja, a tumači japanski lik. Uz Johansson, u filmu glume Michael Pitt, kojeg smo gledali još u teen seriji Dawson’s Creek, a tu je i Takeshi Kitano, autor legendarne zabavne emisije Takeshi’s Castle. Danas se počinje prikazivati u hrvatskim kinima.

2. Smurfs: The Village

Štrumpfovi očito nemaju rok trajanja, jer nas zabavljaju već generacijama, i tu u raznim verzijama: strip, crtići i od nedavno, filmovi. Novi film o Štrumpfovima počinje se prikazivati u hrvatskim kinima danas.

3. The Fate and the Furious

Neki filmski serijali jednostavno ne znaju kada prestati. The Fate and the Furious je osmi nastavak Brzih i žestokih, a ide u globalnu distribuciju 14. travnja, dok će se u našim kinima pojaviti dan ranije.

4. The Guardians of the Galaxy Volume 2

Marvel je skužio formulu kako od stripovskih superheroja napraviti blockbuster, a Guardians of the Galaxy je najbolji primjer toga. Ovo, naime, nije bio toliko popularan strip, ali s dolaskom filmske verzije digla se i popularnost strip serijala. Spoj znanstvene fantastike, avanture, akcije i komedije u hrvatska kina dolazi 4. svibnja.

5. Alien: Covenant

Je li ovo nastavak Prometheusa? Je li ovo nastavak Aliena? Hoćemo li opet gledati zbunjene ljude u astronautskim odjelima kako po nepoznatom planetu sasvim slučajno zgaze na neka jaja reptila koja su zapravo jaja Aliena? Pogledajte trailer i saznajte. U svjetska kina dolazi 19. svibnja.

6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Stižu novi Pirati s Kariba, s Johnnyjem Deppom, u svjetsku distribuciju kreću 26. svibnja. Dok je većina današnjih blockbustera bazirano na stripovima, Pirati s Kariba su zapravo napravljeni po vožnji u Disneylandu koja je prvi put pokrenuta prije četrdeset godina. Ovo je peti nastavak.

7. Baywatch

Još jedan film izlazi 26. svibnja, i riječ je filmskoj verziji popularne serije Baywatch. The Rock je u glavnoj ulozi. Znači, ovo je komedija, film će biti daleko neozbiljniji od serije, a to sve skupa zvuči dobro.

8. Mumija

Nova Mumija. Ovo nije nastavak, već reboot, a u glavnoj ulozi ne gledamo Brednana Frasera, tu je veteran Tom Cruise. Originalni serijal je potjerao The Rocka iz WWE karijere u Hollywood (primjetit ćete da se on mnogo puta spominje u ovim najavama), gdje danas dominira. U kina kreće 9. lipnja.

9. Cars 3

Da, već smo došli do trećeg dijela Auta, u svjetska kina dolazi 16. lipnja.

10. Transformers: The Last Knight

Micheal Bay ne zna kada treba prestati. Tu je Mark Wahlberg, koji zna kako dostaviti idealnu kombinaciju akcije i komedije i… To bi bilo to. Kino premijera je zakazana za 23. lipnja.

11. Despicable Me 3

Stiže Despicable Me 3, u kojem uz Minionse ponovno gledamo Grua (glas Stevea Carrella), a u ovom nastavku pridružuje mu se brat blizanac – Dru. U svjetskim kinima od 30. lipnja.

12. Spider-Man: Homecoming

Koji je ovo Spider-Man po redu? Vjerojatno ni najzagriženiji fanovi ovog lika više ne znaju, ali budući da ova inkarnacija Spideya izgleda vrlo vjerna stripovskom originalu, trailer je već izazvao ogroman interes. Lako je zapamtiti datum kad stiže u kina: 7.7.

13. War of the Planet of the Apes

Planet majmuna definitivno je jedan od najpopularnijih filmskih serijala, prvi film smo gledali 1968., Tim Burton je snimio svoju verziju 2001. godine, a budući da je riječ o popularnoj SF temi, vrijeme je za još jedan. Gledat ćemo rat ljudi i majmuna, počevši od 14. srpnja kad se počinje prikazivati u globalnim kino dvoranama.

14. It

Ovaj tjedan napokon se pojavio trailer koji smo svi čekali. It je priča o zlom klaunu Pennywiseu, riječ je o romanu Stephena Kinga iz 1986., a film je donekle remake mini serije iz 1990. koja je i kod nas bila ogroman hit. U svjetskim kinima je od 8. rujna.

15. Blade Runner 2049

Original je danas hvaljen i obožavan, ali te ’82. prilično je podbacio u kinima, nije vratio uloženi novac producentima, da bi tek kasnije postao hit, posebno na VHS-u. E sad, možda su producenti jednostavno odlučili da žele jednom napraviti Blade Runner film koji će odmah postati blockbuster. Saznat ćemo to 6. listopada kad je zakazana američka premijera.

16. Thor: Ragnarok

Po traileru bi se zaključilo da nas očekuje komedija u formatu lažnog dokumentarca, nešto kao The Office ili Parks and Recreation. I da, Thor je lik koji sa sobom nosi solidnu dozu humora. Ali, nemojte da vas ovaj trailer prevari, ovaj parodijski pristup tu je samo da vas navuče na idući trailer, pa još jedan, i onda na kraju morate ići u kino. Globalna distribucija starta 3. studenog.

17. Justice League

Justice League je film koji je DC jednostavno morao napraviti kako bi konkurirali Marvelu na velikom platnu, jednako kao što im konkuriraju u svijetu stripa. Ovo je svojevrsni nastavak ovih novih DC filmova, i nadovezuje se na Batman VS Superman. Dolazi u američka kina, 17. studenog, a tada negdje sigurno i kod nas.1.