Glumci koji su odlučili otići iz serija pa su njihove likove brutalno pobili

Koliko puta ste doživjeli razočaranje kad vaš omiljeni lik bude ubijen?

Charlie Sheen as Charlie
FOTO: Warner Bros. France

Koliko puta ste doživjeli mega razočaranje kad vaš omiljeni lik u nekoj seriji potpuno neočekivano umre ili bude ubijen? U tom trenutno gnjeva, depresije i prestanka vjerovanja u čovječanstvo, uvijek proklinjete scenariste i želite im jako ružne stvari.

No prava je istina da su oni u tim situacijama najčešće nedužni. Naime, glumci su ti koji se zasite ulogom, posvađaju s redateljem ili pronađu drugi angažman zbog čega odluče otići, a njihovi likovi zbog toga moraju instantno nestati s TV ekrana. Tek u toj situaciji scenaristi snose dio odgovornosti, jer oproštaj gotovo redovito pretvore u poprilično krvavu scenu.

Tako je naš Robin prošlog tjedna oplakivao odlazak svog omiljenog lika iz “Uvoda u anatomiju”, no on je tek posljednji u nizu takvih glumaca. Donosimo popis sedam likova koje smo voljeli gledati a koji su nas prerano napustili.

1. Henry Blake (McLean Stevenson), M*A*S*H

henry blake

Problem: Nakon tri sezone, Stevensonu je bilo dosta sporedne uloge i garderobe koja se svakodnevno raspada, stoga je prihvatio angaćman u TV kući NBC gdje je dobio svoju seriju, koja je trajala vrlo kratko. Tvorac MASH-a je tvrdio kako nije bilo svađe s ovim glumcem i da su se razišli u dobrim odnosima, a da je njegov kraj bio samo poruka da se iz rata svi ne vraćaju živi.
Rješenje: Dok je letio za SAD, avion Henrya Blakea bio je oboren iznad Japanskog mora.

2. Dr. George O’Malley (T.R. Knight), Uvod u anatomiju

george o malley

Problem: Knight je bio nezadovoljan količinom vremena kojeg je dobivao u serijii i zbog toga se nije slagao s redateljicom Shondom Rhimes, koja ga je zato odlučila ispratiti sa seta.
Rješenje: Udario ga je autobus, a zbog težina ozljeda ostao je neprepoznatljiv svojim kolegama u bolnici.

3. Eddie LeBec (Jay Thomas), Kafić Uzdravlje

eddie

Problem: LeBec je glumio muža konobarice Carle (Rhea Perlman), a nakon što je na svojoj radijskoj emisiji izrekao neumjesnu šalu na njen račun, scenaristi su ga instantno izbrisali iz serije.
Rješenje: Kako je Eddie radio kao pingvin u showu na ledu, bilo je prikladno da njegova smrt bude posljedica nezgode tijekom performansa.

4. Charlie Harper (Charlie Sheen), Dva i pol muškarca

charlie harper

Problem: Još uvijek imamo vrlo svježa sjećanja na legendarne intervjue Charliea Sheena u kojima je (između ostalog) izvrijeđao i tvorca serije “Dva i pol muškarca” Chucka Lorrea, tražeći povišicu na plaću koja je tad bila najveća u TV industriji. Ubrzo nakon toga Sheen je zauvijek eliminiran iz serije.
Rješenje: Njegov lik pao je sa metro platforme u Parizu i na mjestu poginuo.

5. Chef (Isaac Hayes), South Park

chef

Problem: Nakon što se “South Park” u jednoj od svojih epizoda isprdao sa scijentologijom, to se nije svidjelo Isaacu Hayesu, koji je i sam pripadnik te Crkve. Izjavio je kako je ta epizoda pokazala netoleranciju prema vjerskim uvjerenjima nekih ljudi.
Rješenje: Chef je pao s mosta nakon čega su ga pojeli lav i grizli.

6. Will Gardner (Josh Charles), Dobra žena

will gardner

Problem: Josh Charles postao je zasićen ovom ulogom te je odlučio da je vrijeme da krene dalje. Iako je javnosti to predstavljeno kao sporazumni raskid suradnje, način na koji su ubili njegovog lika dao je dojam da se nekome ipak malo zamjerio.
Rješenje: Tijekom suđenja, podivljali optuženik upucao je Willa u sudnici, a ovaj je preminuo od posljedica ranjavanja.

7. Dr. Greg Pratt (Mekhi Phifer), Hitna služba

MekhiPhifer_0

Problem: Mekhi Phifer je sam izjavio kako je prerastao tu seriju i kako je bilo vrijeme da otiđe i posveti se u potpunosti novim projektima.
Rješenje: Nakon što je eksplodirala bomba u kolima hitne pomoći u kojima je bio dr. Pratt, ekipa doktora ga je pokušavala spasiti, no neuspješno.