Nekad je nužno odabrati stranu

Ovo će sigurno biti najbizarniji film godine, a ja ga ne mogu prestati gledati

Adaptacija dječije bajke u kojoj Salma Hayek proždire zmajsko srce zvuči ludo...

FOTO: YouTube

Brzo, što je prva stvar koje se možete sjetiti da vam fali u životu? Nemam pojma što vam fali, ali znam jednu stvar koja vam sigurno ne fali. Filmovi snimljeni po bajkama. Iako smo kao klinci obožavali bajke, uvijek ispadnu katastrofa kada odrastemo i netko ih pretvori u film. Naravno da ispadnu katastrofa, kada nema ni golotinje ni nasilja u njima.

Nema, sve do sada. Ako vam je ‘Pepeljuga’ premekana, samo se malo strpite dok ne izađe ‘The Tale of Tales’, odnosno ‘Bajka svih Bajki’ prevedeno kod nas. Talijanski režiser Matteo Garrone ekranizirao je istoimenu zbirku bajki Giambattiste Basilea i upravo upao s njim na ovogodišnji Cannes i to u konkurenciji za Zlatnu palmu.

Garrone je već osvojio Cannes, 2012. godine kada je osvojio Grand Prix za svoj film ‘Stvarnost’, a ovo mu je prvi film na engleskom. Što reći? Vincent Cassel, John C. Riley i Toby Jones se sumnjičavo muvaju okolo dok Salma Hayek jede ogromno zmajevo srce. Sirovo. Samo bačeno na stol. Ne može se to baš opisati. Pogledajte.