Ovo stvarno zvuči uzbudljivo: Autori serije Igra prijestolja radit će na novom Star Wars filmskom serijalu

David Benioff i D.B. Weiss producirat će novi Star Wars serijal koji neće imati veze s dosadašnjom radnjom

David Benioff i D.B. Weiss, tvorci već godinama najgledanije serije Igra prijestolja, pisat će scenarije i producirati novi filmski Star Wars serijal, objavio je Lucasfilm.

Prema službenoj objavi, novi filmovi za koje će biti zaduženi Benioff i Weiss neće imati veze sa standardnom Skywalker sagom kojom se bavila većina dosadašnjih Star Wars filmova (izuzev Rogue One). Također neće imati veze ni s ranije najavljenom trilogijom koju će snimati Rian Johnson, redatelj i scenarist Star Wars: The Last Jedi koji je dosad zaradio nešto više od 1.3 milijarde dolara.

Ne zna se kad kreću sa snimanjem

“David i Dan trenutno su jedni od najboljih pripovjedača u Hollywoodu. Njihovo snalaženje s kompleksnim likovima, dubinom priče i bogatstvom dosad stvorene mitologije bit će prekretnica za Star Wars i pokrenuti cijeli serijal u smjeru za koji smatram da je izuzetno uzbudljiv”, rekla je Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma, koja je velikim dijelom zaslužna za uspjeh dosadašnjih Star Wars filmova.

“U ljeto 1977. otputovali smo u daleku, daleku galaksiju (galaxy far, far away), i od tada sanjamo o njoj. Počašćeni smo ovom prilikom, iako ponešto zastrašeni odgovornosti koju smo preuzeli, i vrlo uzbuđeni da započnemo odmah po završetku posljednje sezone Igre prijestolja”, rekli su u zajedničkoj izjavi Benioff i Weiss u vezi novog Star Wars projekta.

Zasad još nije objavljeno kad će početi snimanje niti kada možemo očekivati prvi Benioff-Weiss Star Wars film.

Njihova serija Confederate je zasad na čekanju

David Benioff i D.B. Weiss su na ljeto prošle godine najavili da nakon Igre prijestolja planiraju snimiti seriju Confederate, koja je odmah nakon objave sinopsisa izazvala kontroverze. Naime, Benioff i Weiss su napisali priču o alternativnoj stvarnosti u kojoj je Jug pobijedio u Američkom građanskom ratu te se odcijepio od SAD-a u zasebnu državu u kojoj je ropstvo još uvijek legalno.

“David i Dan još uvijek rade na posljednjoj sezoni Igre prijestolja. Iako još uvijek pričaju o snimanju serije Confederate, izgledno je da će proći godina i pol prije nego krenu u taj projekt”, rekao je za Deadline predsjednik HBO-a Casey Bloys.

Ipak, čini se da su masovni prosvjedi na Twitteru protiv premise serije Confederate urodili plodom. Iako nije javno objavljeno, čini se da će Confederate morati dosta pričekati, obzirom da će najavljeni Star Wars filmski serijal okupirati Benioffa i Weissa dugi niz godina.