Ovo su najbolji filmovi u 2017. prema popularnosti na IMDB stranici (nije gotovo)

Vjerojatno najpopularnija internetska stranica koja se bavi svime vezanim uz filmove, Internet Movie Database (IMDB), napravila je popis filmova koji su ove godine bili najpopularniji na njihovoj stranici. No ovog puta nisu gledali samo ocjene koje su korisnici dodijelili pojedinom filmu, nego i podatak koliko često je pojedini naslov na njihovoj stranici bio klikan.

Za to istraživanje su imali impresivnu bazu, obzirom da stranicu dnevno posjećuje 250 milijuna korisnika, kako tvrdi sam IMDB. Sada su postavili listu deset najboljih filmova 2017. temeljeno na popularnosti tih filmova na njihovoj stranici.

Ovog puta nisu rangirali filmove po ocjenama koje su im korisnici dodijelili. Umjesto toga istražili su popularnost filmova prema tome koliko puta su korisnici posjetili IMDB-ove poveznice na odeređeni film, što je pokazalo da najbolje ocijenjeni filmovi nisu nužno i najpopularniji. Donosimo vam popis deset napopularnijih filmova koji su bili najčešće klikani na IMDB-u.

It

Remake klasika Stephena Kinga bio je već popularan i prije nego što je stigao u kina. Čini se da su stare generacije koje su gledale odličnu mini-seriju iz 1990. jedva čekale novu inačicu jedne od najpopularnijih Kingovih priča. Mora se priznati da je marketinški tim Warner Brosa napravio odličan posao jer je mjesecima prije same premijere podigao popriličan hype u vezi njihovog remakea.

I nisu se lažno reklamirali, obzirom da se novi It pokazao izvrsnim, dapače, jednim od zapaženijih i značajnijih filmova ove godine. Velike zasluge tome pripadaju Billu Skarsgårdu u ulozi monstruoznog klauna Pennywisea, a kad se sve uzme u obzir, nije iznenađujuće da je It najčešće klikani naslov na IMDB-u ove godine.

Wonder Woman

Redateljica Patty Jenkins napravila je odličan posao sa svojim redateljskim prvijencem Monster koji je Charlize Theron u ulozi serijske ubojice Aileen Wuornos priskrbio Oscara. No Jenkins ide korak dalje, pa je s Wonder Woman napravila fantastičan film koji su kritičari stranice Rotten Tomatoes proglasili najboljom stipovskom adaptacijom ikad.

U Wonder Woman se izraelska glumica Gal Gadot promaknula u pravu holivudsku divu. Pokazala je da je sposobna odglumiti akcijske scene, ali i biti graciozna poput starih dama holivuda iz crno-bijelih filmova.

Jenkins je u jednu cjelinu spretno spojila nekoliko radnji i razdoblja – od borbi Amazonki s nenadanim napadačima, do 1. svjetskog rata, u kojima je pokazala da zna baratati s različitim stilovima režije. Već je najavljen i nastavak Wonder Woman, zbog čega su fanovi zasigurno oduševljeni, obzirom da je Wonder Woman ove godine bio drugi najtraženiji film na IMDB-u. Wonder Woman je je definitivno osvojila srca gledatelja, čemu dovoljno u prilog govori i zarada od 822 milijuna dolara.