Pilot 'Igre prijestolja' bio je toliko loš da serija zamalo nije ni snimljena

HBO je odlučivao puna 4 mjeseca, da bi na kraju donio ispravnu odluku

Teško je u to povjerovati, ali stvarno je istina; malo je nedostajalo da “Igra prijestolja” nikad ne doživi svoju televizijsku adaptaciju, a sve zato što su producenti snimili nevjerojatno lošu pilot epizodu.

Već je bilo poznato da se veći dio te epizode morao snimiti ispočetka, ali producenti David Benioff and D.B. Weiss su tek sad otkrili koji je bio uzrok toga. Sami su priznali da je to izgledalo grozno i da je pravo čudo da ih HBO nije odmah odbio, već su pričekali da se snimi nova verzija da bi onda odlučili snimiti cijelu prvu sezonu. Što se, očito, pokazalo kao potez desetljeća.

“Nakon što radiš ovaj posao dovoljno dugo, već postaneš pomalo imun na sva razočaranja. Dogodi se čitav niz situacija gdje se serije i filmovi koje želiš raditi jednostavno ne realiziraju i čitavi projekti propadnu. No s “Igrom prijestolja” je posve nova razina tjeskobe i nervoze ušla u priču. Puna 4 mjeseca smo čekali da HBO odluči. Svaki dan smo sjedili, gledali se i razmišljali o tome da li je ovo ta prilika koja se ukazuje jednom u životu i jesmo li je upravo upropastili”, rekao je Weiss.

Gledateljima nisu uspjeli prenijeti ni osnovne poruke

“Sve što smo mogli napraviti krivo prilikom pisanja scenarija za pilot epizodu, smo napravili upravo tako. Pozvali smo troje naših prijatelja da pogledaju to i njihove reakcije su bile duboko ponižavajuće i bolno iskustvo za nas. Zadnja scena te epizode u kojoj Jamie Lannister gura mladog Brana kroz prozor tornja u dvorcu i potom legne pored Cersei je bila prilično bitna za nas, a nitko od njih nije shvatio da su oni brat i sestra. Nismo uspjeli ni tu poruku prenijeti gledateljima”, dodao je.

Bravo za HBO čiji su se instinkti pokazali točnima, a bravo i za ovaj producentski dvojac koji je uspio sve ispraviti s novom verzijom, onom koju svi znamo.