Pisac Igre prijestolja ima novi projekt. Radi na sjajnoj retro SF seriji za HBO

Osim što radi na seriji, George R. R. Martin je pripremio i veliki obrat u knjigama

FOTO: DuMont

Neki dan smo objavili da George R. R. Martin neće pisati petu i šestu sezonu serije Igra prijestolja, već da će se posvetiti pisanju nove knjige. Isto tako, u toj prvoj vijesti je Martin natuknuo da to ipak nije njegov kraj na HBO-u. U novom intervjuu, Martin je otkrio da počinje raditi na seriji koja će se zvati Captain Cosmos. Uz to, otkrio je i da u serijalu Pjesma leda i vatre stiže veliki obrat.

Valjalo bi, dakle, početi od obrata. U razgovoru za Entertainment Weekly otkrio je da razmatra da uvede šokantni razvoj radnje koji se ne bi pojavio na televizijskoj seriji.

Obrati koji će šokirati čitatelje

Twist bi uključivao život jednog od likova koji su već dugo u serijalu. “Ovo će dovesti fanove do ludila”, kaže, “ali meni je genijalno. Još uvijek ne mogu odlučiti da li da odem u tom smjeru ili ne. Stvarno je dobar twist. Lagano je šokirati ljude ili biti nepredvidljiv, ali to mora doči iz lika. Mora izrasti iz situacije. Inače nema smisla i to je beznačajan šok. Ali ova ideja koju imam je vrlo organska i prirodna, jasno vidim kako bi se to moglo dogoditi.”

Geroge R. R. Martin na setu serije Igra prijestolja
Geroge R. R. Martin na setu serije Igra prijestolja YouTube

Iako nije otkrio baš ništa o tome što bi twitst zapravo mogao biti, najavio je da se isto sigurno neće moći odraziti na TV seriju Igra prijestolja. “Ne, ne”, kaže Martin, “u seriji je već doneseno par odluka oko tog lika koji isključuju ovo o čemu ja razmišljam”.

Retro-futuristička serija o početku televizije

U međuvremenu, otkrio je i na čemu radi za HBO. Captain Cosmos je serija o piscu znanstvene fantastike u četrdesetim godinama prošlog stoljeća. Na temelju jedne rečenice koju je HBO objavio o ovom serijalu već vidimo fenomenalnu retro-futurističnu zabavnu seriju:

“Na početku ere televizije 1949., mladi talentirani pisac stvara znanstvenofantastični serijal koji priča priče koje se nitko drugi ne usudi”.