Po tajnim lokacijama Hrvatskog zagorja upravo se snima hrvatska verzija serije 'Igra prijestolja'

Deseto izdanje Trash film festivala sprema velika iznenađenja

FOTO: Facebook

Na tajnim lokacijama u okolici jednog srednjeeuropskog gradića duge povijesti na sjeverozapadu Hrvatske počelo je snimanje novog blockbustera Udruge Trash čije će isječke ekskluzivno moći vidjeti posjetitelji jubilarnog 10. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 9. do 12. rujna.

Izvršni producent Tomislav Šipek te producent, scenarist i redatelj, Tihomir Galevski, okupili su respektabilnu ekipu iza i ispred kamere koja je počela sa snimanjem povijesnog epa kojeg su mnogi već usporedili sa kultnom TV serijom “Igra prijestolja” i trilogijom “Gospodar prstenova”.

“S obzirom na broj i atraktivnost lokacija na kojima ćemo snimati, kostimografiju i rekvizite koje ćemo koristiti, broj glumaca i statista koji će ostvariti uloge te zahtjevne vizualne i zvučne efekte koje planiramo u montaži ovo je jedan od najzahtijevnijih filmskih projekata u povijesti Udruge Trash “, ističe izvršni producent filma, Tomislav Šipek.

Vrlo zahtjevan niskobudžetni igrani film

Radnja filma smještena je, u skladu s glavnom temom ovogodišnjeg Trash film festivala, u vrijeme srednjega vijeka, a priča novog trash blockbustera vrti se oko hrabre družine koja pokušava spasiti kraljevstvo od zlog i diaboličnog diktatora koji je uzurpirao prijestolje.

“Priča je vrlo dinamična i napeta i ima elemente i akcijskog i borilačkog i znanstveno-fantastičnog i horror filma, a svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je u potpunosti slučajna i nenamjerna”, ističe producent, scenarist i redatelj filma, Tihomir Galevski, koji je izuzetno zadovoljan profesionalnošću glumaca i statista koji sve njegove zadatke izvršavaju bez pogovora.

11693839_907292499313861_3541261214829797398_n
Eksluzivne snimke sa snimanja hrvatske verzije serije “Igra prijestolja” Facebook

“Uloge su vrlo zahtjevne i traže od glumaca i statista da preispitaju svoje unutarnje ja i pronađu u sebi emocije i glasove za koje nisu ni znali da postoje. Već u procesu predprodukcije puno smo radili s njima ne bi li im pomogli u tome, a rezultati su bili vidljivi već u prvim scenama koje smo snimili i uvjeren sam da će publika na Trash film festivalu biti očarana”, poručuje Galevski.

(Ne)zvijezdana postava

Osim već prekaljenih glumaca i statista iz Udruge Trash, uloge u filmu dodijeljene su i nekim novim glumcima i statistima. Među njima su i majstorica borilačkih vještina Ida Rodik te velika ljubiteljica povijesnih filmova Valentina Habunek, navodi trash.hr.

Snimanje filma trebalo bi potrajati nekoliko tjedana, a prve isječci iz filmova bit će prikazani u sklopu 10. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 9. do 12. rujna.