Počelo je snimanje Čudesnih zvijeri 2; znalo se da će Jude Law biti mladi Dumbledore, a sad je poznato i par detalja o radnji

U drugom dijelu vraćaju se Eddie Redmayne i Johnny Depp

FOTO: Warner Bros promo

Počelo je snimanje nastavka filma Čudesne zvijeri i gdje ih naći (Fantastic Beasts And Where To Find Them), prednastavka o Harryju Potteru, a sada se već zna tko će sve glumiti te okvirna radnja oko koje će se film vrtjeti. Eddie Redmayne tako će reprizirat svoju ulogu Newta Scamandera, a kako je ranije najavljeno, glumačkoj ekipi pridružio se i Jude Law.

Nastavak, koji je jednostavno nazvan Čudesne zvijeri i gdje ih naći 2, nastao je prema djelu J.K. Rowling, koja je ujedno i scenaristica. Ovo će biti drugi film od najavljenih pet iz njezinog serijala Wizarding World.

Nakon priličnog uspjeha originala, Čudesne zvijeri 2 nastavljaju gdje je prvi dio stao, no radnja s ulica New Yorka seli sve do Pariza i gradova Velike Britanije. U drugom dijelu upoznajemo i Lawa, kao puno mlađeg i nesigurnijeg profesora Albusa Dumbledorea koji će tražiti pomoć Newta u borbi protiv zlog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda. Njega će ponovno glumiti Johnny Depp.

Albus Dumbledore je možda ipak gej

Iako je malo toga poznato, zasad radnja ide ovako. Grindelwald je uspio pobjeći na spektakularan način i nastavlja oko sebe okupljati čarobnjake koji djele njegovu viziju, da obične ljude treba potčiniti. Jedini koji ga može zaustaviti je njegov stari prijatelj Dumbledore, koji će ipak trebati pomoć mladog magizoologa Newta koji je već jednom uspio savladati Grindewalda.

Fanovima serijala vjerojatno će biti interesantno kakav je Dumbledore zapravo bio u svojim mlađim danima, dok još nije postao mudrac kakvog znamo iz Harry Potter filmova. Zanimljivo će biti vidjeti i kako je na njega utjecao dvoboj s Grindelwaldom nakon kojeg je stradala Dumbledoreova sestra Ariana, kako je opisano u romanima J.K. Rowling.

No, ni u drugom dijelu Fantastic Beastsa neće sve biti razriješeno jer je već najavljen sljedeći nastavak. U nastavcima Čudesnih zvijeri trebali bismo saznati više i o često propitivanoj Dumbledoreovoj seksualnosti. Naime, autorica Rowling ne opovrgava mogućnost da je čuveni profesor gej, a da mu je najveća patnja upravo Grindewald.