Postoji šansa da se Oasis ponovno okupi i vjerujemo da će mnogi zbog ove vijesti biti jako sretni

Sve što je za to potrebno je skupiti 20 milijuna funti

From L-R Gem, Noel Gallagher, Andy Bell and Liam Gallagher, members of the British rock band "Oasis" hold a photocall in Hong Kong 25 February 2006.  The Band are to hold a concert 25 February.      AFP PHOTO/MIKE CLARKE / AFP PHOTO / MIKE CLARKE
FOTO: AFP

Noel Gallagher, član sad već bivše grupe Oasis, proveo je gotovo cijelo prošlo desetljeće svog života u nastojanjima da ljudima dosta brutalno objasni da ne postoji šansa da se Oasis ponovno okupi. Sve do sada.

Čini se da bi ovaj glazbenik pristao na još jednu svirku sa starom ekipom, problem je u tome što za to traži 20 milijuna funti. “Za 20 milijuna funti, jedan gig – pa to su dobri novci, nisu li”, zapitao se. “No, zasad još ni od koga nisam dobio takvu ponudu.”

Dokumentarac o Oasisu

S obzirom na dosta nerealistične zahtjeve realnije je očekivati da će okorjeli fanovi grupe zaraćenu braću prvi put vidjeti u dokumentarcu o poznatom bendu koji je ovaj tjedan premijerno prikazan u Cannesu. Zove se Supersonic, režirao ga je Mat Whitecross i navodno je genijalan.

“Znam da se za taj dokumentarc dosta istraživalo”, rekao je Noel Gallagher. “Ali, da budem iskren, to sranje se snimalo kad sam ja radio na albumu tako da se nisam tome mogao baš posvetiti… Odradio sam 20 sati intervjua i shvatio da sam zaboravio gomilu stvari. Zaboravio sam koliko je to vrijeme bilo ludo.”

Upućeni znaju da se Oasis raspao 2009. jer se braća Gallagher nisu podnosila. Zbog toga se grupa nikad nije ni ponovno oformila. “Liam je još uvijek jedan jako ljut muškara. Tako da nije cool.” No, zanimljivo je da se prošle godine pričalo o tome da su braća postigla džentelmenski dogovor o ponovnom okupljanju Oasisa, ali tad to Noel odbacio.