Poznati glumci sve češće glume u korejskim filmovima; posljednji je Vincent Cassel

Francuski glumac odlazi u Južnu Koreju snimati Sovereign Default

FOTO: WELL GO

Jedan od najpoznatijih francuskih glumaca današnjice Vincent Cassel nakratko je zamijenio Hollywood za Južnu Koreju. Sljedeće će godine, naime, glumiti u korejeskom filmu Sovereign Default koji će režirati korejski redatelj Choi Kyun-hee.

Sovereign Default će se baviti događajima iz 1997. za vrijeme tzv. Azijske financijske krize, ekonomske krize nakon Hladnog rata, kojom je bila pogođena i Južna Koreja. Iz nje je svojim ulaganjima Južnu Koreju spasio Međunarodni monetarni fond.

Radnja se vrti oko ekonomske krize

Film redatelja Choi Kyun-heeja prikazat će posljednji tjedan korejske krize prije nego što je Južna Koreja dobila sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda. U glavnoj ulozi će se naći Yoo Ah-in (Veteran, The Throne) kao investitor koji sklapa poslove koji štete državi, dok će drugi popularni korejski glumac Kim Hye-soo (The Thieves, Tajja) glumiti financijskog analitičara korejske glavne banke, Bank of Korea.

Vincent Cassel će glumiti glavnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda. Produkcija filma počinje ovog mjeseca, a premijera je najavljena za kraj 2018.

U konkurenciji za Oscara

U posljednje vrijeme korejska filmska industrija sve češće zapošljava poznate filmske zvijezde kako bi što bolje prezentirala svoje filmove svjetskoj javnosti.

Tako su prošle godine angažirali Liama Neesona u filmu Operation Chromite prošle godine, dok je ove godine njemački glumac Thomas Kretschmann glumio u korejskom filmu A Taxi Driver koji je u konkurenciji za Oscara za najbolji film na stranom jeziku.