Predstavljamo vam Dismaland, vjerojatno najčudniji muzejski prostor na svijetu (koji je zapravo zabavni park)

Poznati ulični umjetnik Banksy otvara distopični muzej na otvorenom

FOTO: flickr

U nekoliko smo već navrata pisali o vjerojatno najpoznatijem uličnom umjetniku – Banksyju. Dosad smo uvijek govorili o njegovoj kontroverznoj umjetnosti, ali čini se da se da se ovaj kreativac prihvatio novog projekta. Banksy je, naime, preuzeo englesko napušteno kupalište Tropicana i pretvorio ga u distopični zabavni park koji je nazvao Dismaland. “Kao dijete sam obožavao Tropicanu pa mi je bila stvarno velika čast ući u taj napušteni prostor”, poručio je Banksy putem gradskog vijeća gradića Weston-Super-Mare.

Internetska stranica posvećena ovom neobičnom projektu posjetitelje vabi na sljedeći način: “Tražite alternativu običnom obiteljskom druženju uz šećernu vatu? Ili samo mjesto koje je jeftinije od drugih? Dismaland je mjesto za vas.” Banksyjeva će izložba, inače, ostati otvorena samo pet tjedana, a prvi će je posjetitelji moći razgledati već sutra.

Zanima li vas što ćete moći pogledati zaputite li se u Dismaland, svakako pogledajte njihovu internetsku stranicu. Imena koja vam mi u ovom trenutku možemo najaviti uključuju Damiena Hirsta, Pussy Riot i Massive Attack. No, pronaći ćete tamo još pregršt drugih više ili manje poznatih umjetnika, uključujući Banksyja pa svakako navratite do ovog Anti-Disneylanda (bude li vam usput) jer ćete u suprotnom propusti jedinstvenu priliku da upoznate najpoznatijeg anonimca na svijetu.

Dismaland
Dismaland dismaland.co.uk
Dismaland
Dismaland flickr
Dismaland
Dismaland flickr
Dismaland
Dismaland flickr
Dismaland
Dismaland flickr