Najavljen je film prema genijalnoj HBO-ovoj seriji Deadwood; scenarij je gotov, a produkcija kreće 2018.

Tvorac serije David Milch, na kraju, ipak nije odustao filmske adaptacije

FOTO: screenshot / HBO

HBO-ova serija Deadwood, emitirana od 2004. do 2006. godine, kroz svoje je tri sezone postala priličan hit pa je mnoge iznenadilo kad ju je HBO odlučio ukinuti.

Ubrzo su se pojavile glasine o tome kako bi se Deadwood mogao vratiti, i to kroz dva uzastopna filma, ali to se na kraju nije realiziralo. No, tvorac serije David Milch, ipak nije odustao od filmske adaptacije Deadwooda, a snimanje filma sad je i potvrđeno.

Scenarij je završen i navodno je odličan

Milch je završio scenarij, a početak produkcije najavljen je za jesen sljedeće godine, prenosi TVLine.

“Želio sam scenarij koji će funkcionirati kao samostalna cjelina, odvojena od serije, ali koja će jednako dotaknuti stare fanove serije i one koju ju nisu nikad gledali. David Milch je u tome napravio odličan posao i mislim da je scenarij izvrstan”, rekao je Casey Bloys, HBO-ov šef originalnog programa.

Deadwood je serija bazirana na stvarnim događajima

Deadwood je, inače, stvarni gradić u današnjoj Južnoj Dakoti i trenutno broji oko 1300 stanovnika. Nastao je 1870. na teritoriju koji nakon Američkog građanskog rata nije pripao ni jednoj državi, pa je zbog toga upao u bezakonje.

Serija prati nastanak Deadwooda i njegov razvoj od običnog kampa za tragače za zlatom do zloglasnog grada koji privlači svakakve sumnjive tipove. Ugostio je i mnoge poznate ličnosti Divljeg Zapada poput Wyatta Earpa, Wild Bill Hickoka i Calamity Jane, koji se također pojavljuju u seriji.

Vjerojatno se vraća i Ian McShane

W. Earl Bloom, koji je u seriji glumio Dana Dorityja, također je zadovoljan scenarijem. “Pročitao sam finalnu verziju, koja me je oduševila. Možda nema toliko fizičkih obračuna, ali emotivna i filozofska težina scenarija je zapanjujuća. Tih sat i pol, koliko mi je trebalo da pročitam scenarij, bili su stvarno uzbudljivi i srcedrapajući”, rekao je.

Točna glumačka postava još nije objavljena, no pretpostavlja se da bi se Ian McShane mogao vratiti u ulozi Ala Swearengena zajedno s ostatkom ekipe. U međuvremenu, tvorac serije David Milch radi na scenariju za treću sezonu True Detectiva, koja je također najavljena za sljedeću godinu.