Preminula glumica Laura Antonelli, jedna od najvećih zvijezda talijanskih erotskih filmova 70-ih

Antonelli je u svojoj karijeri snimila više od 40 filmova

Actor Jean-Paul Belmondo, one of France's biggest screen stars and a symbol of 1960s New Wave cinema, and Italian actress Laura Antonelli participate 26 June 1976 at the Monzon vs. Valdes boxing match in Monaco.
FOTO: AFP

Talijanska glumica Laura Antonelli, poznata po ulogama u talijanskim erotskim komedijama, danas je pronađena mrtva u svom domu u Ladispoliju, nedaleko od Rima.

Laura Antonelli rođena je 28. studenoga 1941. u Puli za vrijeme talijanske okupacije. Bila je posebno poznata po svojim seksi ulogama u talijanskim erotskim komedijama snimanim krajem 60-ih i u 70-ima kao što su “Seksualna revolucija” iz 1968. i “Malizia” iz 1973. Poslije je surađivala s velikim imenima talijanskog filma kao što su Luchino Visconti, Dino Risi, Ettore Scola i Luigi Comencini. U karijeri je sveukupno snimila 45 filmova.

Život oblilježen aferama

Dok je boravila u Parizu, gdje je snimila više filmova s francuskim redateljima, bila je u vezi i živjela je s Jean-Paulom Belmondom. Karijeru je završila 80-ih nakon više neuspješnih estetskih operacija i povlačenja po sudu zbog nekoliko desetaka grama kokaina pronađenih u njezinoj vili. Od tada je živjela povučeno u Ladispoliju, četrdesetak kilometara od Rima.

Uzrok smrti talijanske glumice zasad se ne zna.