Preminula je Rialda Kadrić, glumica najpoznatija po ulozi Marije u Žikinoj dinastiji

Preminula je u 57. godini

FOTO: screenshot YouTube/ bekir beko demirovic

Preminula je glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u serijalu Žikina dinastija. Umrla je iznenadno u 57. godini života u Ateni gdje je živjela posljednjih godina, javlja Kurir.rs.

Vijest je za medije potvrdio njezin blizak prijatelj, a istu informaciju dobio je i jedan od producenata Žikine dinastije. “Ljudi misle kako nitko njima blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer je to najteže. Kada izgubimo nekoga bez prilike da se rastanemo, bez riječi…”, oprostio se od nje prijatelj Dušan.

Uloga Marije ju je proslavila

U istoj objavi prisjetio se i kako su se upoznali. “Sjećam se njezinih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Uvijek je imala lucidne interpretacije i nevjerojatnu analitičku energiju. Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je riječ o ljubavi. S tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda.”

Inače, Kadrić je imala samo 13 godina kada je glumila Mariju u prvom dijelu “Ludih godina”. Marija je bila kćer jednog od glavnih likova, a prva dva nastavka Žikine dinastije vrtjela su se oko Marijine ljubavne priče.

Prvi film izašao je 1977. godine, a Kadrić je Mariju utjelovila još sedam puta, u svim ostalim nastavcima. Nakon snimanja filma “Druga Žikina dinastija” 1986. preselila se u London. Tamo je bila na usavršavanju jezika, a u Srbiju se vratila 2016. da bi na kraju preselila u Atenu.