Preminuo je Garry Marshall, veliki redatelj i producent koji je, između ostalog, zaslužan za Zgodnu ženu

Redatelj je preminuo u bolnici od upale pluća

ZADNJA IZMJENA: srp 20, 2016
Foto: AFP

Slavni redatelj i producent Garry Marshall preminuo je u bolnici od komplikacija uzrokovanih upalom pluća. Marshall je u svojoj bogatoj filmskoj karijeri snimio neke od nezaboravnih filmskih ljubavnih klasika, kao što su Pretty Woman, Runaway Bride, The Princess Diaries, Happy Days i Mork & Mindy.

Film Pretty Woman, odnosno Zgodna žena, lansirao je tada mlade glumce Juliu Robertsa i Richarda Gerea u velike filmske zvijezde.

Radio na Broadway adaptaciji Zgodne žene

Marshall je rođen 13. prosinca 1934. godine u New Yorku, a diplomirao je na Northwestern University. U braku s medicinskom sestrom Sue Marshall bio je 53 godine. Imao je troje djece i šestero unučadi. Njegovi suradnici kažu da je bio iznimno ljubazan i darežljiv. U karijeri je osvojio pet Emmy nominacija, a dobio je i nagradu za životno djelo.

Brojne američke filmske zvijezde, poput Richarda Lewisa i Roba Lowea, na društvenim mrežama Marshallu zahvaljuju za sve što je učinio u njihovim karijerama. U posljednje vrijeme Marshall radio na kazališnoj adaptaciji filma Pretty Woman koja se trebala prikazivati na Broadwayu.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
540 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program