Preminuo je Kenneth Mitchell, glumac iz 'Zvjezdanih staza' i 'Captain Marvela'

Glumac je preminuo od komplikacija povezanih sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, poznatijom kao ALS

Kanadski glumac Kenneth Mitchell, najpoznatiji po ulogama u seriji “Zvjezdane staze: Discovery” i filmu “Captain Marvel”, preminuo je u 49 godini, prenosi Guardian.

Glumac je preminuo od komplikacija povezanih sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, poznatijom kao ALS.

“Teškog srca objavljujemo da je preminuo Kenneth Alexander Mitchell, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i drag prijatelj mnogima“, piše u objavi.

‘Izdigao se iznad izazova’

“Već pet i pol godina Ken se suočavao s nizom užasnih izazova zbog ALS-a. I na pravi Kenov način, uspio je izdići se iznad svakog od njih, i to dostojanstveno i s posvećenošću da živi ispunjen i sretan život u svakom trenutku“, dodaje se.

“Živio je po principu da je svaki dan poklon. Njegov život je pravi primjer kako netko može biti ispunjen kada živi s ljubavlju, suosjećanjem i humorom”, završava se u objavi.

Na službenom webu “Zvjezdanih staza” također su se oprostili od glumca koji je tumačio nekoliko uloga u seriji.

“Cijela ekipa Zvjezdanih staza upućuje sućut obitelji Mitchell, njegovim prijateljima, dragim osobama i obožavateljima širom svijeta“, piše u objavi.

Mitchell iza sebe ostavlja suprugu Susan May Pratt i dvoje djece, a zatražio je i da nakon njegove smrti bilo kakva donirana sredstva budu upućena u svrhu istraživanja ALS-a.