Preminuo je Rene Angelil, suprug i menadžer pjevačice Celine Dion

Njihova je veza godinama izazivala konroverze jer se za nju brinuo od njene 12.

(FILES) Canadian singer Celine Dion and husband Rene Angelil pose upon arrival at the Palais des Festivals in Cannes, southern France, in this January 26, 2008, file photo.
Angelil, who discovered the Canadian pop diva and long managed her career, died on January 14, 2016, in Las Vegas at age 73  after a long battle with cancer, a spokesman said. "The family asks that they be left to mourn in private. More information will be given in the coming days," said the spokesman for the singer, Marc Olivier.
 / AFP / AFP FILES / VALERY HACHE
FOTO: AFP

Kanadska pjevačica Celine Dion je objavila da je preminuo njezin sedamdesetitrogodišnji suprug Rene Angelil. U izjavi na francuskom koju je pustila u javnost stoji da je preminuo nakon duge i teške borbe s rakom.

Angelil je inače bio njezin dugogodišnji menadžer, a osim toga je upravo on bio i čovjek koji je otkrio njezin talent kad je imala samo 12 godina. Oženio ju je 1994. godine kad je njoj bilo 26, a njemu 52 godine. Kasnije su dobili troje djece.

Tom se je braku isprva protivila Celinina majka koja je tu ogromnu razliku u godinama smatrala prevelikom, a po volji joj nisu bila niti djeca koju je Rene dobio u svoja prethodna dva braka. Pjevačica se kasnije znala tužiti na to kako im je majčino negodovanje znalo zagorčavati zajednički život.

Pauzirala je karijeru kako bi se brinula za njega

Po kuloarima se svojedobno pričalo da je upravo njegova bolest bila ključni faktor zbog kojeg je Celine Dion pred dvije godine svoju karijeru stavila na led. Kasnije se ispostavilo da je tome doista bilo tako, ali da je on inzistirao na tome da se vrati na pozornicu unatoč njegovoj bolesti. “Na početku uopće nisam htjela nastupati, ne treba mi to. Da se razumijemo, obožavam pjevati ljudima, ali imam svoje prioritete”, rekla je u jednom intervjuu.

“Ali Rene mi je poklonio nešto predivno… ja sam tugovala prošle godine. Mislim da sam sad OK. Ali kad me pogodi, onda će biti teško”, govorila je kratko prije njegove smrti. “Moj trenutačno najvažniji posao je da svom mužu govorim da će sve biti okej i da ću se brinuti za našu djecu dok nas on bude gledao s nekog boljeg mjesta.”