Nekad je nužno odabrati stranu

Pretužna vijest. Hipertalentirani redatelj Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini

Otišao je jučer, u Rovinju

Iznimno talentirani redatelj Igor Vuk Torbica preminuo je jučer u 33. godini u Rovinju. Njegova obitelj izdala je kratko priopćenje: “Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima širom regije.

U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju. ‘Hinkemann’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtit ćemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema kazalištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali“.

Hrvatska kazališna publika ga je obožavala

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987., diplomirao je 2013. u Beogradu, a već je njegova ispitna predstava ‘Pokojnik’, na trećoj godini studija, dobila glavnu nagradu festivala Studio fest i uvrštena je na redoviti repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Hrvatska publika obožavala je zbog Priča iz Bečke šume koje je postavio u Gavelli i, osobito, ZKM-ovog Hinkemanna, genijalne predstave koja je godinama bila regionalni hit.

Datum i mjesto ispraćaja bit će objavljeni naknadno.