Kultura

Pročulo se da će se u novim Zvjezdanim ratovima pojaviti Darth Vader i to onaj originalni iz 70-ih

O tome se dugo pričalo, ali vijest je konačno potvrđena

Fanovi Zvjezdanih ratova jako su se obradovali vijesti da se jedan od napoznatijih negativaca svih vremena, Darth Vader, vraća na velika platna. Ponovno ćemo ga, naime, gledati u filmu Star Wars: Rogue One čija je radnja smještena u vrijeme između Osvete Sitha i Nove nade.

Jasno da poznavatelje franšize ta vijest i ne čudi osobito budući da se Vader upravo u tom vremenu nalazio na vrhuncu svoje moći. Zasad se, doduše, ne zna mnogo o tome što će se s Darthom Vaderom događati u prvom spin-offu Zvjezdanih ratova, ali priča se da on neće biti glavni negativac filma, ili tako barem tvrde u Business Insideru.

“Darth Vader će biti prisutan u cijelom filmu, iako se njegov lik neće nužno naći na platnu zbog toga što će se u filmu pojaviti novi negativac, Director Krennic. On će se truditi ispuniti sve careve želje, a Vader će ga nadgledati kako bi bio siguran da će Krennic obaviti posao koji mu je povjeren”, otkrio je dobro upućeni izvor.

Priča se da bi originalni Vader mogao reprizirati svoju ulogu

Inače, dosta se dugo špekuliralo o tome hoće li se u prvom spin-offu Zvjezdanih ratova Darth Vader doista i pojaviti. Čak se svojevremeno pričalo da ćemo ga gledati kao hologramsku projekciju, a te je glasine pokrenula vijest da se Rouge Oneu pridružio dizajner Vaderove originalne kacige iz 1977. godine, Brian Muir.

Nažalost, zasad se još ne zna kome je pripala čast da u novom Disneyevom filmu odigra tog kultnog zlikovca, no mnoge ne bi začudilo da James Earl Jones odluči reprizirati svoju staru ulogu.

Uostalom, veći dio originalne postave pojavio se i u najnovijem nastavku poznate svemirske opere, a sam Jones je Vaderu posudio glas i u nedavnoj Disneyevoj animiranoj seriji Star Wars Rebels čija je radnja smještena u vrijeme prije Nove nade pa ne vidimo razloga zašto to ne bi ponovio i u Rouge Oneu. Premijera filma zakazana je za 16. prosinca.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu