Nekad je nužno odabrati stranu

Producent Doctora Whoa je upravo najavio da rade još barem pet sezona

Steven Moffat je zadovoljan što su izdržali deset godina, a obećaje još puno toga

FOTO: BBC

Doctor Who ostaje na televiziji još minimalno pet godina. Barem ako je vjerovati producentu Stevenu Moffatu koji je to danas izjavio, malo nakon što je ova kultna BBC-eva serija proslavila desetogodišnjicu otkako su ju počeli snimati nove nastavke.

Moffat je rekao Doctor Who magazinu (jao kako volim ove usko specijalizirane magazine), kako očekuje da bi serija trebala potrajati minimalno 15 godina, ali da bi vrlo lagano mogla poživjeti i puno duže. “Bio sam uvjeren da ćemo preživjeti barem 10 godina”, rekao je Moffat. “Sada sam siguran da možemo odraditi barem 15 godina. Tko zna, možda doguramo i do 26!”

Doctor Who nije lagana serija

Osim što je pričao o tome koliko bi još dugo mogli izdržati Moffat (koji je trenutno jedan od najinovativnijih i kreativnijih producenata i pisaca na svijetu) se požalio i na proces pronalaska novih glumaca koji bi mogli preuzeti ulogu Doktora. Trenutno je to Peter Capaldi, ali Moffat kaže da je svaki novi doktor sve teži za naći. “Nije lako naći nove ljude, nije lako naći nove Doktore”, kaže. “U stvari, ništa nije lagano oko Doctor Whoa”.

Pohvalio se i gledanošću, koju je nazvao ‘Izvanrednom’ . “I deset godina kasnije”, kaže Moffat, “naša je gledanost još uvijek ista. Na internacionalnoj razini čak i raste. Niti jedna serija se ne može pohvaliti takvim uspjehom. Inače je sasvim normalno da gledanost ide prema dolje!”

Podsjetimo, Doctor Who je vraćen na BBC 2005 s Christopher Ecclestonom u ulozi devetog Doktora. Nova sezona će se na televiziji pojaviti u jesen.