Producent filmova Resident Evil snima novi film prema video igri; izašao je i kratki teaser koji izgleda prilično napeto

Jeremy Bolt adaptirat će jednu od trenutno najiščekivanijih igara

FOTO: Screenshot YouTube

Jeremy Bolt, producent koji stoji iza najpopularnijeg filmskog serijala nastalog prema video igri, snima novi film, također rađen prema igri. Nakon Resident Evila, sada će na filmsko platno prenijeti The Long Dark, jednu od najiščekivanijih survival igara, javlja Hollywood Reporter.

The Long Dark je horror survival igra koja je pobudila iznenađujući interes nakon što je prije tri godine izdana nedovršena alfa verzija, a taj interes i dalje vrtoglavo raste. Tome u prilog dovoljno govori činjenica da je od 18. srpnja, kad je igra puštena u pretprodaju, do danas kada igra službeno izlazi za Playstation, prodano već više od 1.3 milijuna primjeraka.

Ovog puta neće biti zombija i sličnih čudovišta

Igra se odvija u divljini sjeverne Kanade nakon geomagnetske katastrofe koja je poharala Zemlju. Glavni junak se ovaj put neće boriti protiv zombija i sličnih čudovišta, nego protiv prirode u pukoj borbi za opstanak.

“Cilj mi je uvijek bio stvoriti originalni zabavni sadržaj koji će se protezati kroz različite medije, koji će svaki na svoj način istražiti glavnu priču. Suradnja s Jeremyjem Boltom je prvi korak ka ostvarenju te vizije o spajanju različitih platformi kroz priču o svijetu The Long Darka”, izjavio je Raphael van Lierop, osnivač i kreativni direktor Hinterlanda, tvrtke koja je stvorila igru.

Film će atmosferom podsjećati na Walking Dead

“Obratio sam se Rafaelu nakon što me je The Long Dark očarao zadivljujućim pejsažima te sablasnom samoćom u realistično prikazanoj divljini. To je zapravo misteriozna priča o moralnoj, emotivnoj i fizičkoj izdržljivosti i čast mi je što mogu snimiti film na tu temu”, rekao je Jeremy Bolt.

Bolt je najavio da će film atmosferom podsjećati na Walking Dead i film The Road, a kako bi gledateljima bolje predočili kako će film izgledati, Bolt i Lierop su u suradnji s redateljem Jaredom Pelletierom snimili kratki teaser s oskarovcem Christopherom Plummerom u ulozi naratora.