Producent 'Zvjezdanih staza' Eric A. Stillwell dolazi u Zagreb. Začetnik je jednog od najvećih klubova SF-a u svijetu

Stillwell dolazi kao počasni gost SFerakona, koji se održava od 10. do 12. svibnja u zgradi FER-a

FOTO: PROMO

Konvencija spekulativne fikcije SFerakon, koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i sličnih žanrova, održat će se od 10. do 12. svibnja u zgradi FER-a u Zagrebu, a ove godine kao počasnog gosta dovodi Erica A. Stillwella, producenta zaslužnog za mnoge epizode “Zvjezdanih staza”.

Eric A. Stillwell američki je televizijski producent i scenarist čiji opus, uz mnoge epizode kultnog znanstveno-fantastičnog serijala “Zvjezdane staze” – točnije, one iz “Nove generacije” i “Voyagera” – obuhvaća i suradnju na filmu iz iste franšize, a bio je uključen i u produkciju serije “Zona smrti”, u kojoj je glavnu ulogu imala prošlogodišnja gošća SFerakona Nicole de Boer.

Epizoda “Zvjezdanih staza” “Yesterday’s Enterprise” na kojoj je bio jedan od scenarista osvojila je nagradu Emmy. Organizator je konvencija u SAD-u, ali i začetnik jednog od najvećih klubova ljubitelja znanstvene fantastike “Starfleet”, s članstvom raširenim kroz dvadesetak zemalja.

Promo/SFerakon

U programu i cosplay

Osim poznatih gostiju, na konvenciji će se predstaviti udruge koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama društvenih igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i cosplayu.

Promo/SFerakon

SFeraKon organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba osnovano 1976. u Zagrebu. Otad neprekinuto djeluje kao neprofitna volonterska kulturna organizacija.