Provođenje ovrha je glavna tema novog angažiranog spota grupe Elemental

Članovi benda su nedavno osnovali i vlastitu nezavisnu izdavačku kuću

20.03.2015., HNK, Zagreb - Svecana dodjela Vecernjakove ruze, nagrade citatelja Vecernjeg lista za najbolje u 2014. na podrucju televizije, radija i glazbe.
Nastup grupe Elemental
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zagrebačka grupa Elemental izbacila je novi singl s kojim najavljuju album čiji je izlazak zakazan za početak iduće godine. Riječ je o pjesmi “Sve je moje tuđe”, za koju su objavili i spot u režiji Marka Milovca i njegova kolektiva C47 Film. Nakon vrlo uspješnog singla “Goli i bosi”, u novoj pjesmi se bave vrlo aktualnim temama.

“Na pomalo humorističan i autoironičan način poigravamo se s temama ljubavi, bijegom trbuhom za kruhom, podstanarstvom, tuđim krevetima i materijalnim dobrima koja stanu u jedan kofer. Nadamo se da će slušatelji uz ‘Sve je moje tuđe’, u realitetu svakodnevice, uspjeti naći moment u kojem ćemo se sami sebi nasmijati i barem u trajanju pjesme prihvatiti sanjarsku perspektivu iz naših stihova i glazbe”, rekli su članovi benda. Kroz spot se prate službenici kojima je posao provođenje ovrha.

Slijedeći trend koji je u Europi i SAD-u već standardna stvar, a kod nas se na to odvažuju tek rijetki (poput Hladnog piva), Elemental će novi album izdati za vlastitu novopokrenutu izdavačku kuću 383 Records. Gledano iz poslovnog aspekta, tim potezom su se upustili u određeni rizik, no s druge strane on im je omogućio puno veću kreativnu slobodu i potpunu samostalnost u kreiranju novog albuma.