Redatelj 'Birdmana' ima novi film i svi već sad pričaju kako bi to moglo biti najbolje filmsko ostvarenje 2015.

Snimanje ovog filma se pokušava realizirati već punih 12 godina

Već se neko vrijeme priča o novom projektu Alejandra Gonzaleza Inarritua, meksičkog redatelja koji se proslavio na ovogodišnjim Oscarima sa filmom “Birdman”. Njegov najnoviji uradak se zove “The Revenant”, koji je ekranizacija istoimene knjige iz 2003. autora Michaela Punkea.

Već se tad počelo raditi na filmskoj verziji ove knjige, i u idućih nekoliko godina se izmijenilo nekoliko redatelja i glumaca koji su trebali raditi na tom projektu. On je 2011. konačno došao u ruke Inarritua, a nakon 3 godine je konačno krenulo i snimanje s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi.

Osvetnički pohod napuštenog istraživača

“The Revenant” je nešto između vesterna i trilera, a DiCapriov lik inspiriran je istraživačem Hughom Glassom i njegovim preživljavanjem u američkoj divljini u 19. stoljeću. Upravo je objavljen i foršpan, u kojem nema puno govorancije ali zato ima puno akcije.

Tijekom lova u divljini Glassa napada medvjed, a njegovi partneri koje gulme Tom Hardy, Will Poulter i Domhnall Gleeson, ostavljaju ga opljačkanog u nadi da će umrijeti od posljedica napada. Usprkos ozljedama, Glass preživljava i kreće u osvetnički pohod u kojem želi pronaći svoje bivše partnere.

Inarritu iza sebe već ima nekoliko sjajnih filmova kao što su “21 gram” i “Babel”, a s “Birdmanom” je samo potvrdio status jednog od najboljih redatelja posljednjih godina. “The Revenant” se iščekuje već neko vrijeme, i usprkos tome što ga zapravo još nitko nije pogledao, već sad se prognozira da bi mogao biti jedan od favorita za film godine na idućoj dodjeli Oscara.