Režiser koji je radio adaptaciju ‘Neuromancera’ je pokazao kako je film trebao izgledati. I sad smo tužni

Nakon najboljeg filma devedesetih, Vicenzo Natali se trebao primiti ovog

Ime Vicenzo Natali vam vrlo vjerojatno ništa ne znači. Možda ste vidjeli neki njegov film, vjerojatnije da niste. Ali Natali je režiser jednog od najboljih filmova devedesetih – ‘Kocka’. Ako niste gledali kocku, ne znate što propuštate. Cijeli film je nekoliko ljudi zatvorenih u kocki. Zvuči dosadno, ali zapravo je monumentalno. Nakon ‘Kocke’ je snimio malo manje uspješan, ali svejedno sasvim solidan film ‘Splice’.

Kako je ‘Kocka’ bila poprilično veliki uspjeh, Natalia su zavoljeli u Hollywoodu. Dovoljno da mu dozvole da razvija svoje projektiće, nedovoljno da mu odobre svaki koji je smislio. Jedno je vrijeme radio na filmskoj adaptaciji cyberpunk romana Williama Gibsona, ‘Neuromancer’. A sada je na Twitteru podijelio sa svima svoju viziju adaptacije jedne od najvažnijih knjiga 20. stoljeća.

Ajme majko kakav bi to film bio. Ilustracije izgledaju potpuno genijalno. Natali je 2010. počeo raditi na adaptaciji, 2012. je u javnost pustio poster za film, ali čini se da su se stvari promijenili. Nema ga u planu ekipe za novu adaptaciju.

Obavezno bacite pogled na njegov Twitter. Osim što je stavio sve slike koje je stvorio za Neuromancera, stavio je i fotke sa snimanja Cubea, Cyphera i Splicea, kao i svoje prijedloge za nekoliko filmova među kojima su ‘Predator’, adaptacija grafičke novele Chalesa Burnsa ‘Black Hole’, kao i Stephen Kingovog romana ‘It’.