Ridley Scott je ekspresno maknuo Spaceyja, pa u dva tjedna snimio scene s novim glavnim likom i završio film

U Scottovom All The Money in the World Kevina Spaceya je u zadnji čas zamijenio Christopher Plummer

FOTO: YouTube

Novi film Ridleya Scotta All the Money in the World već se u samom startu činio kao potencijalni hit sa zvjezdanom glumačkom ekipom, koju je uz Marka Wahlberga i Michelle Williams trebao predvoditi Kevin Spacey u glavnoj ulozi.

No zbog nedavnih optužbi da je Kevin Spacey seksualno zlostavljao svoje mlađe kolege, u cijelom nizu sličnih optužbi koje zadnjih mjeseci potresaju Hollywood, Scott je početkom studenog donio odluku da zamijeni Spaceya kao glavnog lika. Na njegovo mjesto je došao Christopher Plummer koji je imao svega dva tjedna ponovno snimiti sve scene u kojima se Spacey pojavljuje.

All the Money in the World bit će jedan od kandidata za Zlatni globus

20. studenog počeli su snimati nove scene s Plummerom, a već dva tjedna kasnije, 4. prosinca, prikazat će radnu verziju filma u New Yorku pred članovima Hollywood Foreign Press Associationa (HFPA) čime će se kvalificirati kao kandidat za Zlatni globus, drugu najcjenjeniju nagradu nakon Oscara.

Inače nije uobičajeno da redatelji HFPA-u prezentiraju filmove koji još nisu u potpunosti završeni, no obzirom na jedinstvenu situaciju u kojoj se Ridley Scott našao kad je zbog seksualnog skandala zamijenio Spaceya, odlučili su mu popustiti. Istovremeno, Sony and TriStar Pictures, koji produciraju i distribuiraju film, odlučni su u tome da će All the Money in the World izaći u kina na datum za koji je premijera već najavljena, dakle 22. prosinca.

Ridley Scott osudio je ponašanje Kevina Spaceya

Cijelu situaciju sa Spaceyjem prokomentirao je ovih dana i Scott u intervjuu za Entertainment Weekly. “Volio bih da me Kevin nazvao i rekao mi ‘slušaj, ovako stvari stoje i jako mi je žao zbog svega’, onda bi se moja reakcija malo razlikovala.

No o svemu sam čuo iz drugih izvora, nakon čega sam sjeo, razmislio o svemu i odlučio da jednostavno ne mogu dalje. Takvo ponašanje se ne može tolerirati, a utjecat će i na film. Ne možemo dopustiti da djela jedne osobe utječu na dobar posao koji su odradili ostali članovi ekipe”, rekao je o Ridley Scott.

Već su snimili i novi trailer

Snimanje filma završilo je u Rimu 30. studenoga, paralelno sa snimanjem scena s novim glavnim glumcem su radili na montaži, što im je omogućilo da u tako kratkom roku završe verziju spremnu za prikazivanje HFPA-u. Usput su već objavili novi poster, televizijski spot i službeni trailer.

Ridley Scott je zbog navedenih problema povukao All the Money in the World iz utrke za Oscara, no dobar rezulatat na dodijeli Zlatnih globusa, koja će se održati 7. siječnja 2018., bi Scottovom novom filmu mogao povećati uspjeh na kino blagajnama.