Nekad je nužno odabrati stranu

Sam Mendes poručio da je njegova priča s Bondom (možda) gotova

Mendes je već i prije tvrdio isto pa se opet vratio na filmski set

NEW YORK, NY - NOVEMBER 04: Actor Daniel Craig and director Sam Mendes chat with moderator Logan Hill during the "Times Talks Presents: Spectre, An Evening With Daniel Craig And Sam Mendes' at The New School on November 4, 2015 in New York City.   Neilson Barnard/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Sam Mendes je upravo povrdio da mu je najnoviji nastavak franšize o najpoznatijem fiktivnom tajnom agentu na svijetu, Jamesu Bondu, bio posljednji. Priznao je da i isto tvrdio i nakon što je završio sa snimanjem Skyfalla, ali je dodao i da tek sad osjeća da je priču priveo kraju.

“Ovaj put doista postoji onaj osjećaj koji je nakon završetka snimanja filma Skyfall izostao”, rekao je Mendes i dodao: “i to je ono što je drugačije. Osjećam da je to prava odluka i da sam završio svoje putovanje s Bondom”. No, brzo je dodao da je da se to odnosi samio na njega, ne i na glavnu zvijezdu filma. “Ne govovim o Danielu jer bi se on kad se odmori apsolutno mogao predomisliti.”

Osvrnuo se i na Craigovu izjavu kako bi si radije prerezao žile nego snimio još jedan nastavak poručivši kako je ta izjava iščupana iz konteksta. “Mislim da je to slično situaciji u kojoj maratonca nakon tek otčane utrke pitate je li spreman trčati novu. Pretpostavljam da je Daniel zato odgovorio to što je odgovorio.”

Na kraju je ipak dodao da zapravo ne zna hoće li on biti redatelj 25. filma o Bondu. “Jednostavan odgovor na to je da trenutačno uopće ne želim razmišljati o tome. Možda ću ipak snimiti još kojeg Bonda, stvarno ne znam.”

Novi nastavak franšize o Jamesu Bondu, Spectre, inače je u hrvatskim od kraja prošlog tjedna.