Sansa u novoj sezoni Igre prijestolja ima istu frizuru kao Cersei pa neki imaju pomalo ludu teoriju kako bi stvari mogle završiti

Dio fanova serije vjeruje da će Sansa postati nova Cersei

FOTO: YouTube

Ove je nedjelje emitirana prva epizoda nove, sedme sezone Igre prijestolja. Sad, pretpostavljamo da ste, ako pratite seriju, prvu epizodu već pogledali, a ako slučajno niste, upozoravamo na opasnost od manjih spoilera. U svakom slučaju, odmah nakon prve epizode, na internetu su se pojavile razne teorije o tome kuda zaplet ide i što će se s likovima dogoditi. Jedna od njih, iako pomalo bizarna, učinila nam se stvarno zanimljivom.

Uglavnom, na početku sezone, dva su suprotstavljena brat/sestra tandema na suprotnim krajevima Westerosa. Na sjeveru, Jon Snow i njegova polusestra Sansa stoluju u Winterfellu, a Cersei i Jamie Lannister se u Kraljevu Grudobranu oporavljaju od samoubojstva mladog kralja Tomena. Fanovi koji su jako pozorno pratili prvu epizodu, primijetili su jedan, naizgled banalan detalj, i sada dobar dio GoT kutka interneta priča samo o tome.

Razvija li se Sansa u novu Cercei?

Naime, zima je stigla i Jon, koji sada vlada u Winterfellu, fokusiran je na prijetnju sa sjevera. U jednom trenutku stiže gavran s porukom od Cersei, koja se proglasila kraljicom, i u kojoj ona od Snowa traži da prizna njenu vlast nad svim zemljama Westerosa. Jon nije pretjerano impresioniran porukom, ali mu njegova sestra Sansa sugerira da baš i ne bi trebalo podcjenjivati Cersei i da je od nje puno toga naučila.

Sad, ta je scena mnogima promakla, ali Sansa u novoj sezoni kosu veže na isti način na koji ju je nosila Cersei (prije no što je za kaznu obrijana). To je možda nevažna, banalna slučajnost, ali je bila dovoljna da najzagriženiji fanovi izlože tezu, koja na kraju i ne zvuči baš toliko ludo. Životi Cercei i Sanse se u velikom dijelu preklapaju. Oboje su imale djetinje snove o visokim dvorovima, neželjene brakove, muževe zlostavljače koji su na kraju umrli.

To bi moglo značiti da se lik Sanse razvija u smjeru u kojem je otišla Cersei, odnosno da postaje hladna, proračunata i osvetoljubiva igračica u “Igri prijestolja”. Bio bi to dosta radikalan razvoj lika, obzirom da je na početku serije bila djevojčica čija je najveća briga bila vezenje, ali u svijetu George R.R. Martina, takav rasplet, zapravo, ima dosta smisla.