Saznali smo zašto Will Smith neće sudjelovati u snimanju novog nastavka 'Dana nezavisnosti'

Ronald Emmerich održao je presicu na kojoj je predstavio i ime nastavka

Jeff Goldblum se vraća. Bill Pullman se vraća. Randy Quaid se ne vraća, ali on za to ima i poprilično bizarno opravdanje. Iako se već neko vrijeme zna da Will Smith neće sudjelovati u snimanju drugog dijela blockbustera “Dan nezavisnosti”, nikad nije službeno objašnjeno zašto. Iako je uloga kapetana Stevena Hillera u tom filmu bila dosta važna u pretvaranju ovog glumca i glazbenika u holivudsku superzvijezdu, on je smatrao da nije pametno pojaviti se u drugom dijelu.

Ovog tjedna je za predstavnike medija održana konferencija na kojoj je redatelj Ronald Emmerich objavio da će se film zvati “Independence Day: Resurgence”, a progovorio je i o Willu Smithu. Emmerich je rekao da je Smith tijekom početne faze razvitka scenarija bio vrlo uzbuđen i da je htio sudjelovati i u drugom dijelu. Sviđao mu se kostur priče u kojoj je uveden novi lik; posinak kapetana Hilla kojeg će glumiti Jessie Usher. Čak je i Vivica A. Fox pristala da ponovno utjelovi bivšu striptizetu Jasmine. Film je trebao imati obiteljski moment.

Onda se dogodio “After Earth”, znanstveno-fantastični film u kojem je Will Smith glumio sa svojim (pravim) sinom Jadenom. Nakon toga Smithu se više nije žurilo u novi film vrlo sličnog tipa u kojem se naglasak ponovno stavlja na odnos oca i sina. Zato je odlučio reći konačno ne “Danu nezavisnosti”.

Izostanak Willa Smitha je dobra stvar za film

Dean Devlin, producent i jedan od autora scenarija za “Resurgence”, rekao je kako Smithovo odustajanje nije nužno loša stvar. Prema njegovom mišljenju, u prvom dijelu niti jedan od glavnih glumaca nije se previše isticao u odnosu na ostale. Imati Willa Smitha danas u filmu, automatski znači da on mora biti glavna zvijezda. Kad je službeno potvrđeno da neće sudjelovati u nastavku, scenaristi su se vratili na početak i preradili scenarij na način da i stari i novi likovi budu ravnomjerno zastupljeni i da svi dobiju jednaku priliku. Emmerich je također dodao kako će se film na dostojan način oprostiti od kapetana Stevena Hilla.

Smithovo mjesto popuniti će plejada novih glumaca: Liam Hemsworth, Maika Monroe, Joey King, William Fichtner, Charlotte Gainsbourg i Sela Ward svi će se boriti protiv vanzemaljaca. “Independence Day: Resurgence” trebao bi se pojaviti u kinima u lipnju iduće godine.