Scijentolozi nisu baš sretni kako ih ljudi doživljavaju pa su sad pokrenuli svoju televiziju da im sve objasne

Scijentološla crkva pokrenula je televiziju koju su nazvali Scientology.tv

Scijentološka crkva najavila je da pokreće svoju vlastitu televiziju. Kroz svoje programe namjerava se obratititi širem pučanstvu i prenijeti im svoje, kako ih sami smatraju, pozitivne poruke za boljitak čovječanstva i svijeta.

Ovu vijest Scijentološka crkva je u nedjelju objavila na službenom Twitteru, a kako kažu, službeno pokretanje svoje televizije planiraju za ponedjeljak u 17 sati po američkom vremenu.

Kažu da je sad vrijeme da ispričaju svoju priču

Scijentološka crkva svoju televiziju je nazvala The Scientology Network, a već u nedjelju je izašla njihova mobilna aplikacija i službeni website na kojem je postavljen sat koji odbrojava do službenog launcha televizije.

Njihov program bit će dostupan na platformama DirecTV, Apple TV, Roku, Fire TV, iTunes, GooglePlay i na službenoj stranici Scientology.tv. U jednom od svojih tvitova napisali su kako je “vrijeme da ispričaju svoju priču”.

Aplikacija će omogućiti gledanje scientoloških serija i filmova

Nova Scientology Network aplikacija na iTunesu korisnicima će, za početak, omogućiti gledanje svih epizoda serijala Meet A Scientologist, Voices for Humanity i L. Ron Hubbard: In His Own Voice, kao i neke scijentološke filmove, kako prenosi Time.

Holivudske zvijezde prihvatile učenje, ali javnost ih kritizira

Scijentološka crkva relativno je nova religija koja je uzela maha u svjetskim razmjerima. Osmislio ju je 1953. u New Jerseyu L. Ron Hubbard, izvorno poznat kao autor znanstveno-fantastičnih priča i romana. Nova religija u kratkom je vremenu postala izuzetno popularna među holivudskim zvjezdama. Previše ih je za nabrojati, ali među njima se ističu John Travolta te Tom Cruise, koji je već godinama lice i glasnogovornik scijentološke crkve.

Scijentološka crkva također je već dugi niz godina pod kritikom javnosti zbog svog učenja i strukture organizacije koja podsjeća na masonski kult. Mnoge poznate osobe su posljednjih nekoliko godina progovorile protiv te crkve.

Scientology Network kao odgovor na dokumentarac Leah Remini

U posljednje vrijeme je najpoznatiji dokumentarac iz 2016. Leah Remini: Scientology and the Aftermath glumice najpoznatije iz serije The King of Queens koja se odlučila javno raskrinkati scijentološku crkvu i razotrkiti njihove mračne tajne s kojima se upoznala i s kojima se naučila živjeti još od svojih mladih dana. Da ne bi sve ostalo samo na njoj, u dokumentarcu razgovara s bivšim scijentolozima koji potvrđuju maltretiranja, diskriminaciju i zastrašivanja kojima su bili podvrgnuti od strane čelnika scijentološke crkve.

Leah Remini je svojim dokumentarcem kroz dvije sezone očito uznemirila scijentologe, a kako navodi The Vulture, promotivna rečenica o tome da je sad vrijeme da kažu svoju stranu priče ukazuje da je Scientology Network direktan odgovor na spomenuti dokumentarac i njihov pokušaj da ublaže negativni publicitet koji ih prati već dugi niz godina.