Senka Bulić nova je intendantica varaždinskog HNK

Ako imenovanje potvrdi ministrica, Bulić kazalište preuzima 1. ožujka

Zagreb: Izložba Terra Incognita multimedijalne umjetnice Renate Poljak u Galeriji Kranjčar 07.12.2018., Zagreb - U Galeriji Kranjcar otvorena je izlozba Terra Incognita multimedijalne umjetnice Renate Poljak. Senka Bulic. rrPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Varaždinsko Gradsko vijeće na sjednici u ponedjeljak je izabralo Senku Bulić za novu intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Varaždinski su vijećnici jednoglasno prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća da se za intendanticu imenuje Bulić.

Predsjednik kazališnog vijeća Davor Matačić izvijestio je da je nakon pisane ostavke aktualne intendantice Jasne Jakovljević, koja je zatražila razrješenje s 28. veljače 2022. godine, raspisan natječaj na koji su pristigle tri pravovaljane kandidature.

S radom bi trebala početi 1. ožujka

„Nakon glasanja većina je odlučila dati povjerenje Senki Bulić iz Zagreba, eminentnoj hrvatskoj umjetnici, poznatoj u inozemstvu“, rekao je Matačić.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća te će Senka Bulić, uz uvjet da imenovanje potvrdi ministrica kulture, od 1. ožujka biti intendantica HNK u Varaždinu.