Serijal koji istražuje koliko se tehnologija približila onoj Star Warsa, testirao je neke zabavne gadgete

Science and Star Wars testirao je, naprimjer, bacač plamena Bobe Fetta

FOTO: Electronic Arts Promo

IBM je u suradnji s Facebook Anthology u rujnu započeo emitirati vrlo zanimljivi serijal Science and Star Wars. Projekt je zamišljen kao desetodijelni serijal kreiran specifično za Facebook, točnije za službenu Star Wars Facebook stranicu. Serija popularno-znanstveni način istražuje koliko se naša današnja tehnologija približila znanstvenim dostignućima iz Star Wars univerzuma.

Neke od glavnih tema su droidi, putovanje kroz svemir, karbonsko zaleđivanje (koje je zasad preživio samo Han Solo, barem koliko znamo iz filmova), umjetni udovi poput ruke Luke Skywalkera koju je dobio nakon što mu je ruku odsjekao Darth Vader tren prije nego mu je obznanio da je njegov otac u jednoj od najlegendarnijih filmskih scena.

Daniel Logan koji je glumio Boba Fetta prezentira njegove gadgete

Serija se bavi i drugim, malo mističnijim pitanjima, poput učinka Sile i što je ona zapravo, te naravno svjetlosnim mačevima (tema kojom je serijal otpočeo). Produkcija serije je vrhunska, stoga ne čudi da je Science and Star Wars sve popularniji serijal, kojim njegovi tvorci uspješno nabrijavaju fanove prije nego što najnoviji Star Wars: The Last Jedi stigne u kina 14. prosinca.

Jedan od zanimljivih detalja koji je dio razloga zašto je serijal toliko popularan među fanovima, je to što u većini epizoda kao glavnog aktera zaposle nekog od glumaca iz Star Wars franšize.

Bacač plamena

Tako su se u posljednjoj epizodi, koja je prilično impresivna, pozabavili gadgetima koje koristi fanovima najmrskiji lovac na glave Boba Fett zaslužan za to što su zamrznuli Han Sola i isporučili ga Jabbi the Huttu. Prezentirao ih je Daniel Logan, tip koji je glumio Bobu Fetta u Star Wars: Episode II – Attack of the Clones te posudio glas istom liku u animiranoj seriji Star Wars: The Clone Wars.

Najimpresivniji dio videa je trenutak kad Logan demonstrira bacač plamena koji Boba Fett koristi. Sukladno premisi serije, u posljednjoj epizodi analiziraju koliko su gadgeti Boba Fetta realni u današnjem vremenu.

Iako je zaključak da ćemo morati pričekati na nešto što imalo liči na njegov čuveni jetpack, autori serije su ostali impresionirani koliko je efektan njegov prilično mali, ali svakako ubojit bacač plamena.

Boba Fett | Science and Star Wars

Daniel Logan joins us for a look at Boba Fett's bounty hunting technology in this episode of Science and StarWars, with IBM. #ad

Gepostet von Star Wars am Dienstag, 21. November 2017