Nekad je nužno odabrati stranu

Seth Rogen je, za promjenu, uzeo ozbiljnu ulogu; glumit će legendarnog američkog novinara Waltera Cronkitea

Film naziva Newsflash režirat će David Gordon Green

Poznati komičar Seth Rogen je, malo za promjenu, uzeo ozbiljnu ulogu. Glumit će Waltera Cronkitea, legendarnog američkog novinara i voditelja vijesti.

Jednu od svojih rijetkih ozbiljnih uloga (najpoznatija mu je ona Stevea Wozniaka u filmu Dannyja Boylea Steve Jobs) ostvarit će u novom filmu u režiji Davida Gordona Greena pod nazivom Newsflash. Film će se fokusirati na CBS-ovo izvještavanje o ubojstvu Johna F. Kennedyja.

Walter Cronkite je bio TV lice kojem se najviše vjeruje

Radnja filma se događa 22. studenoga 1963. tj. na dan kad je predsjednik Kennedy ubijen u Dallasu. Taj dan istovremeno je označio prekretnicu u izvještavanju na američkoj televiziji i postavio Waltera Cronkitea kao televizijsko lice kojem se najviše vjeruje u Americi, iako on nije bio prvi koji je izvijestio o ubojstvu predsjednika (prvi su vijest objavili na NBC-ju).

Film će režirati David Gordon Green koji se nedavno istaknuo svojom dramom Stronger snimljenoj prema istinitoj priči s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi. Scenarij za Newsflash je napisao Ben Jacoby, relativno nepoznati scenarist koji je napisao hvaljeni scenarij The Ravine o tome kako su stanari izbačeni sa svojih zemljišta kako bi se izgradio bejzbol stadion za L.A. Dodgerse.

Film je najavljen za godišnjicu Kennedyjeve smrti

Film će se pozabaviti cijelom pričom oko dana kad je ubijen predsjednik Kennedy, a uključit će osim Cronkitea i ostatak njegove tadašnje ekipe. U sporednim ulogama će se navodno pojaviti Mark Ruffalo kao Cronkiteov glavni producent te Bryan Cranston kao njihov nadređeni.

Zasad je predviđeno da će film imati premijeru 22. studenoga 2018., točno na 55. godišnjicu ubojstva Johna F. Kennedyja.