Shakira u svom rodnom gradu u Kolumbiji dobila kip visok 6,5 metara. I to u prepoznatljivoj pozi trbušnog plesa

Skulptura visoka čak 6,5 metara djelo je umjetnika Yina Marqueza

Colombian singer Shakira arrives for the screening of the film "Elvis" during the 75th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 25, 2022. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
FOTO: AFP

Jedna od najprodavanijih svjetskih glazbenica, kolumbijska pjevačica Shakira ovjekovječena je u svojoj prepoznatljivoj pozi trbušnog plesa u ogromnom brončanom kipu u njenom rodnom gradu Barranquilli.

Skulpturu visoku čak 6,5 metara otkrio je tamošnji gradonačelnik Jaime Pumarejo, a kip ove Grammyjem nagrađene pjevačice nalazi se u parku uz obalu rijeke Magdalene i djelo je umjetnika Yina Marqueza.

Primjer milijunima djevojčica

U prisustvu roditelja pjevačice, Pumarejo je prilikom otkrivanja rekao kako ovaj kip “pokazuje milijunima djevojčica da mogu slijediti svoje snove i da svaka od njih može postići što želi”, istaknuvši kako je i on sam nekada gledao Shakiru kako pjeva na lokalnim koncertima za djecu.

Skulptura Shakiru prikazuje s dugom, kovrčavom kosom kako pleše trbušni ples s rukama iznad glave, u prozirnoj suknji sa sjajnim aluminijskim ukrasima. Na ploči piše pohvala pjevačici, koja je osvojila tri nagrade Latin Grammy 2023. godine, i navodi njezinu humanitarnu organizaciju “Pies descalzos”, u prijevodu “bosih nogu”. “Srce koje sklada, bokovi koji ne lažu, talent bez premca, glas koji pokreće mase i stopala koja marširaju za dobro djece i čovječanstva”, piše.

Shakira, koja živi u Miamiju, rekla je da je počašćena statuom i da će Barranquilla uvijek biti njezin dom.