Sinoć je održana 68. dodjela Emmya, izvukli smo neke najbolje, najlošije i najvažnije trenutke

Na dodjeli je briljirala serija Igra prijestolja

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 18: Host Jimmy Kimmel speaks onstage during the 68th Annual Primetime Emmy Awards at Microsoft Theater on September 18, 2016 in Los Angeles, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Sinoć je u Los Angelesu održana 68. svečana dodjela Emmya na kojoj je serija Igra prijestolja biriljirala i osvojila tri nagrade, zbog čega je postala najnagrađivanija serija otkako se dodjeljuju ove američke televizijske nagrade.

Igra prijestolja osvojila je Emmy za najbolju dramsku seriju, scenarij i režiju, a time se ukupan broj nagrada za seriju popeo na 38, jednu nagradu više od komedije Fraiser, piše BBC.

Drugu godinu za redom za najbolju komediju proglašena je serija Potpredsjednica u kojoj glavnu ulogu tumači Julia Louis-Dreyfus koja je petu godinu za redom osvojila nagradu za najbolju glumicu i posvetila je svom ocu koji je preminuo u petak.

Kevin Spacey ostao bez nagrade, dobio je Rami Malek

Serija Narod protiv OJ Simpsona osvojila je devet nagrada među kojima je nagrada za najbolju mini-seriju. Najboljim glumcem u komediji drugi put je proglašen Jeffery Tambor za seriju Transparent, dok je Emmya za vodeću glumicu u drami dobila Tatiana Maslany za siročad.

Pobjednik u glavnoj ulozi u drami je Rami Malek za seriju Mr. Robot čime je preoteo nagradu dvostrukom oskarovcu Kevinu Spaceyu, zvijezdi serije Kuća od karata. Zahvaljujući voditelju Jimmyu Kimmelu čitava dodjela nagrada je bila poprilično unrebesna, a odlučili smo izdvojiti neke najbolje i najlošije momente ovogodišnjih Emmya.

1. Monolog Jimmya Kimmela

Jimmy Kimmel održao je urnebesan govor u kojem se, između ostalog, našalio s glumcima serije Igra prijestolja, rekavši kako nas televizija ipak još uvijek može prilično iznenaditi, s obzirom na vraćanje jednog lika iz mrtvih. Glumca Louiea Andersona nazvao je najdražom televizijskom mamom referirajući se na njegovu ulogu žene u seriji Basket.

2. Kimmelov dolazak na Emmye

Jedan od zabavnijih momenata bila je snimka Kimmelovog dolaska na Emmye, a u kojoj je sudjelovao ozbiljan broj Tv zvijezda.

3. Leslie Jones o svojim golišavim fotkama

https://www.youtube.com/watch?v=bYyrJYhhyYo
Zvijezda Saturday Night Livea Leslie Jones, koja je ove godine dobila veliku ulogu u filmu Istjerivači duhova, osvrnula se na nedavni skandal kad su njezine privatne, golišave fotografije procurile na internet. Odlučila se na pozornici malo zezati s predstavnicima tvrtke Ernst & Young, koji su imali zadatak čuvati do posljednjeg trenutka imena pobjednika koja su se nalazila u kuvertama. “Svi se jako trudite kako slučajno ne bi procurilo tko najbolje sinkronizira francuski sitcom. U međuvremenu je moje golo dupe na CNN-u”, rekla je jones.

4. Matt Damon urnebesno spustio Kimmelu

Nakon dodjele nagrade za najbolji Talk show, koja je pripala Johnu Oliveru, na pozornici se, s jabukom u ruci, pojavio Matt Damon. Glumac je tako prekinuo voditeljsku točku Jimmya Kimmela i pitao ga je li njegov show pobjedio u zadnjoj kategoriji. Nakon što mu je Kimmel porazno odgovorio kako nije, Damon je rekao kako se Kimmel vjerojatno osjeća vrlo posramljeno, budući da ostatak večeri mora stajati na pozornici kao gubitnik.

5. Klinci iz Stranger Thingsa zaplesali na pozornici

https://www.youtube.com/watch?v=rXdXf_UjKBE

Klinci iz serije Stranger Things, Gaten Matarazzo, Millie Bobby Brown i Caleb McLoughilin, pojavili su se na pozornici tijekom dodjele i zaplesali na pjesmu Uptown Funk od Brune Marsa i Marka Ronsona.

6. Mama Jimmya Kimmela sprema sendviče

Tijekom dodjele Kimmel je pripremio skeč u kojem njegova mama priprema sendviče za publiku, koje je on onda dijelio. Iako se trebalo raditi o smiješnom skeču, neki su komentirali kako je Kimmel pokrao Ellen DeGeneres koja je 2014. na dodjeli Oscara s publikom podijelila pizzu.

7. Govor Julie Louis-Dreyfus

https://www.youtube.com/watch?v=DaCLhIaqimY

Julia Louis-Dreyfus na dodjeli je održala govor u kojem se osobno ispričala za trenutno političko stanje u Americi, komentirajući pritom kako je serija Potpredsjednica srušila zidove između komedije i politike. Glumica je u dirljivom govoru nagradu posvetila i svom ocu koji je preminuo u petak.

8. Glumci Igre prijestolja jednom riječju o radu na seriji

Emilia Clarke i Kit Harington iz Igre prijestolja u jednoj su riječi morali opisati svoje iskustvo rada na najnagrađivanijoj seriji u povijesti Emmya. Clarke se približila mikrofonu i samo rekla “nevjerojatno”, dok je Harington sve komentirao riječju “seksi”.

9. Naprasno prekidanje govora

Tim serije Master of None i serije Narod protiv O.J. Simpsona naprasno su prekinuti tijekom održavanja govora nakon što su im dodijeljene nagrade. Njihovi govori su prekinuti puštanjem reklama ili glazbe.

10. Donald Trump je dobio jako puno medijskog prostora

https://www.youtube.com/watch?v=tXX3c4Ye70M

Kimmel se tijekom svog monologa osvrnuo i na Marka Burnetta koji se nalazio u publici i tom prilikom mu zahvalio što je proslavio Donalda Trumpa, jer da nema televizije, nitko ne bi znao za njega. Naime, Burnetta je izvršni producent reality showa The Celebrity Apprentice u kojem Donald Trump ocjenjuje poslovne vještine sudionika realitya.

Između ostalog, američki glumac Sterling K. Brown tijekom svog govora referirao se na Melaniju Trump, suptilno se na Trumpa referirala i Julia-Louise Dreyfus, a u svom govoru dotaknuo ga se i Aziz Ansari koji je posprdno rekao kako će glasati za Trumpa.