Snima se film o Vivien Leigh, a pišu ga dvojica scenarista koji stoje iza serije Feud: Bette and Joan

Radnja će se vrtjeri oko njenog odnosa s Laurenceom Olivierom

FOTO: screenshot

Snima se biografski film o Vivien Leigh, legendarnoj glumici koja je osvojila Oscare za uloge u jednako legendarnim Zameo ih vjetar i Tramvaj zvan čežnja. Film će prepričati njezinu životnu priču, s naglaskom na njezin odnos s Laurenceom Olivierom s kojim je bila u braku dvadeset godina.

Scenaristi filma su Michael Zam i Jaffe Cohen, koji su za radili nominaciju za svoj scenarij za Feud: Bette and Joan zaradili nominacije za Emmyja. Radi se, inače, o biografskoj dramskoj seriji o rivalstvu Joan Crawford i Bette Davis za vrijeme snimanja trilera What Ever Happened to Baby Jane. Novi film o Vivien Leigh bazirat će na biografskom romanu Vivien Leigh: A Biography autora Huga Vickersa.

Zam i Cohen planiraju nove kontroverzne biografije

Osim biografskog filma o Leigh, Zam i Cohen već imaju u planu nove slične projekte. Razvijaju biografiju o Williamu Hainesu, holivudskoj zvijezdi dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća. Haines je ušao u povijest kao prvi celebrity koji je otvoreno priznao da je homoseksualac što ga je koštalo filmske karijere, a njegovu je priču obradio William J. Mann u romanu Wisecracker: The Life and Times of William Haines, Hollywood’s First Openly Gay Star.

Osim toga Zam i Cohen pripremaju biografski film Kate o tajnom životu holivudske legende Katherine Hepburn. Zasad nije najavljen datum izlaska biografskog filma o Vivien Leigh, ni budućih projekata dvojca Zam i Cohen.