Špijunska jedinica, neregularno ratovanje i 'maštovito ubijanje nacista': pojavio se trailer za novi film Guya Ritchieja

Film prati britansku špijunsku jedinicu specijaliziranu za tajne akcije tijekom Drugog svjetskog rata

Nakon čitave sile filmova o Drugom svjetskom ratu, svi smo čuli i vidjeli priče o tome kako su savezničke snage porazile naciste u najvećim bitkama tog velikog sukoba. Ali, Lionsgateova nadolazeća akcijska komedija “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” redatelja Guya Ritchieja čini se kao onaj film koji bi mogao itekako zainteresirati publiku – ako ne zbog svojih sjajno režiranih akcijskih sekvenci, onda zbog toga što je inspiriran istinitom pričom, odnosno nedavno deklasificiranim dosjeima britanskog Ministarstva rata, koji govore o tajnoj jedinici koju je osnovao premijer Winston Churchill.

Smješten u pozadinu Drugog svjetskog rata, dok se Hitlerov utjecaj širio Europom, “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” pripovijeda o tome kako je narednik Gus March-Phillipps (Henry Cavill) regrutiran u Special Operations Executive (SOE) — britansku tajnu špijunsku jedinicu specijaliziranu za “neregularno ratovanje”.

Budući da je i sam poznat kao vojnik koji voli kršiti pravila, March-Phillipps je upravo onakva osoba kakvu bi SOE htjela da vodi jednu od njezinih najopasnijih misija. Trailer filma daje nam uvid u zanimljiv, neočekivani tim koji je okupio nakon što ga iz Vlade pozovu riječima da je on pravi čovjek za taj posao.

U svim March-Phillippsovim suradnicima – koje igraju Eiza González, Babs Olusanmokun, Alan Ritchson, Henry Golding i Alex Pettyfer – postoji neodređena vrsta ludila koja ih čini vrlo vještima “u ubijanju nacista na maštovite načine”.

Čini se da će to ludilo, u kombinaciji s Ritchiejevim smislom za akciju, učiniti taj film pravim hitom kada se pojavi u kinima. Početak međunarodne distribucije zakazan je za 19. travnja.