Nekad je nužno odabrati stranu

Sprema se mjuzikl o Beatlesima koji se bavi samo snimanjem njihovih najboljih albuma u studiju Abbey Road

Studijski rad ovog legendarnog benda prenosi se na kazališnu pozornicu

Abbey Road je jedan od najpoznatijih glazbenih studija 20. stoljeća. Otvoren je davne 1931. pod imenom EMI Studios, a u njemu su tijekom 60-ih godina svoje albume snimali Pink Floyd, the Hollies, Badfinger i The Beatlesi. Upravo su potonji proslavili ovaj studio kad su 1969. izdali album koji je nosio ime po ulici u kojoj se nalazi, a nakon čega je i sam studio promjenio ime u Abbey Road.

Sada se fanovima Beatlesa pruža prilika da dobiju uvid u kreativni proces ovog benda kojeg su ostvarili u legendarnom studiju. Naime, snima se mjuzikl nazvan “The Sessions at Abbey Road”. Njegovi tvorci ga opisuju kao dokumentarni mjuzikl, a premijeru će doživjeti 1. travnja iduće godine u Royal Albert Hallu u Londonu. U njemu će se emulirati proces u kojem su nastali albumi poput “Revolvera” i “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Banda”. Producent mjuzikla Stig Edgren tvrdi kako će u njemu publici predstaviti iskreni i točni prikaz glazbene povijesti.

Replika studija na pozornici

Pozornica će biti koncipirana kao studijska replika i njezine dimenzije će biti identične onima Studija 2, a na njoj će se nalaziti i pravi miks pult kako bi sve skupa djelovalo što realnije. No Edgren je istaknuo kako mu nije bitno da glumci izgledaju poput Johna, Paula, Ringa i Georgea. “Naš cilj nije da napravimo vizualnu repliku benda. Puno nam je važnije da mjuzikl zvuči poput stvarnih Beatlesa. Želimo postići da gledatelji imaju dojam kao da ih gledaju u procesu stvaranja albuma”, rekao je producent.

“The Sessions at Abbey Road” baviti će se periodom karijere Beatlesa od 1962. do 1969. Koristiti će se isključivo oprema koja je postojala u to vrijeme, a na pozornici će biti 39 glazbenika i 9 glumaca. Edgren je dodao i kako se na pripremi ovog mjuzikla radi već nekoliko godina i kako će sve instrumentalne i vokalne dionice biti odrađene identično originalnim snimkama.