Kultura

Potvrđeno: Balaševića će danas sahraniti u Novom Sadu

Kantautor će biti pokopan u krugu obitelji, bez prisustva medija

FOTO: PIXSELL

Premda se u medije jučer probila vijest kako će u petak preminuli kantautor Đorđe Balašević biti pokopan u ponedjeljak u Novom Sadu, kada je trebao biti proglašen i Dan žalosti, srpski mediji javljaju kako će Balašević ipak biti pokopan danas. Vijest je neslužbeno potvrđena za portale B92 i Blic, a u Novom Sadu je danas također proglašen Dan Žalosti.

“Na jutrošnjem sastanku donesena je odluka da u nedjelju, 21. veljače, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića”, napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Balaševićeva obitelj je odlučila kako će ispraćaj obaviti u najužem krugu.

Informacija je nešto kasnije i potvrđena agenciji Tanjug iz gradske uprave Novog Sada. “Ðorđe Balašević bit će pokopan danas u krugu obitelji, bez prisustva medija”, napisali su.

Balaševićevo stanje se naglo pogoršalo

Balašević je umro u petak u 68. godini od upale pluća. Mediji su navodili kako je Balašević imao koronavirus, a u bolnicu je otišao tri dana prije smrti. Stanje mu se naglo pogoršalo, a liječnici su se za njegov život borili dva i pol sata.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu