Star Trek serija premontirana da glavni lik bude Riker poprilično je bizarna i duhovita

Što bi se dogodilo da umjesto Picarda pratimo njegova prvog zamjenika?

‘Star Trek: The Next Generation’ uvijek je bio najpopularniji Star Trek. Da, William Shatner je urnebesan, ali originalna serija je manje ozbiljna (i neusporedivo kraća). Pa su svi koji se ne sprdaju sa Star Trekom (kao ja) odlučili da je Jean Luc Picard (Patrick Stewart) bolji kapetan. Nemoguće.

Složilo bi se dosta ljudi da Picard nije najbolji kapetan. Recimo, taj stav zagovaraju Jan van den Hemel i Andrew Hussie, dva montažera koja su se proslavila genijalnim montažama koje su već radili sa Star Trekom ranih dvijetisućitih. Dugo ih nije bilo, ali su se vratili u velikom stilu.

Napravili su vrlo kratak pilot za seriju u kojoj bi Riker bio glavni lik. Stvar je poprilično bizarna, ali je zbilja spektakularna. Kao neki čudan miks serije ‘Cheers’ i filma ‘Dune’ ovaj kratki filmić natjerat će vas da se zamislite – zašto ovakvo nešto nikada nije snimljeno?

https://www.youtube.com/watch?v=DIw690VGt70

Ima samo jedna bolja stvar od ovog videa. A to je činjenica da je video komentirao i Riker osobno, odnosno glumac Jonathan Frakes. I to najboljim mogućim Tweetom: