Steven Spielberg stvarno snima remake Priče sa zapadne strane, jednog od najpoznatijih mjuzikala

Čuvenom redatelju će ovo biti prva adaptacija mjuzikla

FOTO: YouTube

Stevenu Spielbergu je ova godina počela zaista odlično. Njegov The Post zaradio je nominaciju za Oscara za najbolji film, a priskrbio je i Meryl Streep nominaciju za najbolju glumicu. Osim toga, njegov Ready Player One, koji stiže u naša kina 29. ožujka, već samim trailerom izgleda spektakularno i jedan je od najiščekivanijih filmova ove godine.

Bez obzira na to, 71-godišnji redatelj ne pokazuje nikakve znakove umora ili pomankanja kreativne energije, dapače, odlučio se pozabaviti žanrom s kojim se još nije bavio u svojoj pola stoljeća dugoj karijeri. Naime, Spielberg po prvi puta u karijeri snima mjuzikl, a radi se o remaku jednog od najpopoznatijih primjera tog žanra, Priči sa zapadne strane.

Scenarij piše dobitnik Pulitzera Tony Kushner

Trostruki oskarovac navodno već odavno želi snimiti remake Priče sa zapadne strane, a sad su te glasine potvrđene nakon što je objavljen poziv na audiciju za glavne uloge. Kako prenosi Daily Mail, scenarij je već u izradi, a za njega je zadužen dobitnik Tonyja i Pulitzera Tony Kushner, s kojim je Spielberg već surađivao na Munchenu i Lincolnu. Za oba spomenuta scenarija Kushner je zaradio nominacije za Oscara.

Spielbergov film zamišljen je kao remake Priče sa zapadne strane redatelja Roberta Wisea i Jeromea Robbinsa iz 1961. koji se još uvijek smatra najboljim mjuzikl filmom svih vremena s osvojenih 10 Oscara. Njihov film je zapravo adaptacija istoimenog brodvejskog mjuzikla iz 1957. za koju su glazbu i tekst napisali Leonard Bernstein i Stephen Sondheim, a labavo je baziran na priči o Romeu i Juliji.

Spielberg ima u planu još nekoliko novih projekata. Već je u pretprodukciji The Kidnapping of Edgardo Mortara, film prema priči o židovskom dječaku kojeg otmu i nasilno odgajaju u kršćanskoj vjeri u Italiji 19. stoljeća. Njegovi roditelji u naporima da ga pronađu pokrenu politički sukob između papinih poklonika i demokratskih struja u Italiji. Osim toga, već je za 2020. najavljen novi film o Indiani Jonesu.