Stigao je novi trailer za seriju Westworld i čini se da Igra prijestolja dobiva dostojnu zamjenu

Glavnu ulogu igra veteran Anthony Hopkins

FOTO: YouTube

Poznato je da HBO ne radi serije za one slabog srca, a čini se kako će tu tradiciju nastaviti i sa svojim najnovijim projektom, Westworld. Radi se o SF drami Jonathana Nolana (lika koji supotpisuje scenarij za The Dark Knight) u kojoj će glavne uloge tumačiti Anthony Hopkins i Evan Rachel Wood.

Radnja će se odvijati u zabavnom parku u kojem roboti i ljudi istovjetno žive jedni pored drugih ne znajući tko je tko. Zahvaljujući tome gosti parka dopuštaju si pomicati granice ljudskog iskustva, bez obzira radi li se o duelu pištoljima ili dobrom starom grupnjaku nalik onima kakvi su se organizirali na Divljem zapadu.

U međuvremenu se, kako piše IndieWire, pojavio i novi trailer za ovu očekivanu seriju koji nudi uvid u upravo opisane situacije. Epizodne uloge odigrat će, inače, i Ed Harris, James Marsden, Jeffrey Wright te Thandie Newton. A priča se da će Westworld pomaknuti granice u domeni vizualnih efekata, što bi moglo biti prilično zanimljivo.

Seriju su producirali J.J. Abrams i Jerry Weintraub

“Westworld je mračna odiseja o zori umjetne svjesti i evoluciji grijeha koja istražuje svijet u kojem svaka vrsta ljudske potrebe, bez obzira radi li se o najnižim strastima ili plemenitim pobudama, može biti upražnjena”, najavljuju iz HBO-a.

Svaka epizoda trajat će, inače, sat vremena, a sveukupno će ih po sezoni biti 10. Osim mlađeg Nolana na seriji je radila i Lisa Joy; oboje su seriju i producirali, a Nolan je čak režirao i nekoliko epizoda. Uz njih, produkciju potpisuju još i J.J. Abrams, Jerry Weintraub te Bryan Burk – što zasigurno najavljuje prilično ozbiljni SF materijal.

Serija se temelji na starom Crinchtonovom hitu

Serija se, inače, temelji na jednoj drugoj TV seriji iz 1972 koju je napisao i režirao Michael Crichton, čovjek kojeg, između ostaloga, pamtimo i po blockbusterima kao što je Jurski park.

A zanimljivo je i što je premijera serije, koja je sad zakazana za jesen, postponirana u čak dva navrata. Navodno smo Westworld trebali gledati već nekad prošle godine, ali je HBO dvaput odgađao emitiranje serije i to zbog produkcijskih problema. Premijera prve epizode zakazana je za 2. listopada.